Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οριστικά ξεχωριστά τα δύο Εργατικά Κέντρα για την 1η Μάη


Το πρόγραμμα του ΕΚΛ για την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης
Την διεξαγωγή της απεργιακής συγκέντρωσής του στην πλατεία Πάρκου στις 10 το πρωί ανήμερα της Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας σύμφωνα με τα όσα αποφασίσθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (21/4) στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Διάκου.
Αυτό σημαίνει ότι δε θα γιορτάσουν μαζί τη γιορτή – απεργία του εργάτη με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας που είχε μάλιστα απευθύνει σχετική πρόσκληση στο ΕΚΛ για συγκέντρωση τη συγκεκριμένη μέρα την ίδια ώρα (10.00) στην πλατεία Διάκου.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη και είναι ίσως ο προπομπός για οριστική ύπαρξη δύο δευτεροβάθμιων οργάνων που θα εκπροσωπεί πρωτοβάθμια σωματεία με συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα το καθ’ ένα.
Στην προχθεσινή σύσκεψη εγκρίθηκε η εισήγηση της ηγεσίας του ΕΚΛ για πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις με περιεχόμενο «την οργάνωση της συζήτησης και της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνδυασμένα με την πάλη για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματά της, που έχουν την ίδια αιτία, το καπιταλιστικό σύστημα που λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος».
Το Κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι: «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκαν οι πιο κάτω εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις:
Δευτέρα 24/4
  1. Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και το Σωματείο Τροφίμων – Ποτών Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν μαζική εξόρμηση και ομιλία στους εργαζομένους του εργοστασίου της CHIPITA30 μ.μ.
Τρίτη 25/4
  1. Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και το Σωματείο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και ομιλία στους εργαζομένους του εργοστασίου jimis (πύλη εργοστασίου στις 1.30 μ.μ.).
  2. Το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Σωματείου στην Λάρυμνα στις 7.00 μ.μ.
  3. Το Σωματείο Τροφίμων Φθιώτιδας και η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ. Θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και Σύσκεψη Εργαζόμενων από τις εργολαβίες του Νοσοκομείου Λαμίας 00 π.μ.
Τετάρτη 26/4
  1. Το Σωματείου Οικοδόμων Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο  00 μ.μ.
  2. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους στο τεχνικό προσωπικό και στην καθαριότητα του Δήμου Λαμίας. 6.30 π.μ.
  3. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν μαζική  εξόρμηση και ομιλία  στους εργαζόμενους της NEXANS – Αγία Μαρίνα   ( πύλη του εργοστασίου 1.30 μ.μ.)
  4. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και ομιλία στους σπουδαστές του ΟΑΕΔ – Λαμία, 3.30 μ.μ.
Πέμπτη 27/4
  1. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους της ΔΕΗ – 6.30 π.μ.
  2. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους  της ΛΑΡΚΟ ( πύλη εργοστασίου 1.30 μ.μ)
  3. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία στους εργαζομένους της AGROIVEST – Αχλάδι ( πύλη του εργοστασίου 1.30 μ.μ.)
  4. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και η ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στο ΤΕΙ ( 10.00 π.μ.)  και στο ΑΕΙ ( 12.00 μ.μ.)
   Παρασκευή 28/4
  1. Το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας και ομάδα γυναικών Λοκρών της ΟΓΕ εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά. Λάρυμνα  – 7.00 μ.μ. –  στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου.
  2. Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που διαμένουν στο hotospot των Θερμοπυλών – 12.00 μ.μ.
Κυριακή 30/4
  1. Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας διοργανώνουν εκδήλωση για τον πόλεμο και τη στάση της εργατικής τάξης, Πελασγία- 7.00 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο
Δευτέρα 1/5
Πρωτομαγιάτικη απεργιακή – συγκέντρωση στις 10 π.μ, στην Πλατεία Πάρκου.
Στο πλαίσιο των δράσεων του το ΕΚΛ  προετοιμάζει τους εργαζομένους να δώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση με την κήρυξη 24ώρης Πανεργατικής Απεργίας όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφασίσει να φέρει για ψήφιση τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που διαπραγματεύεται με το κουαρτέτο Ε.Ε. – ΔΝΤ.

Ίδη το Εργατικό Κέντρο Λαμίας έχει αποφασίσει 24ωρη πανεργατική απεργία, με ανοιχτή ημερομηνία και συντονισμό γι’ αυτή με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)