Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι βανδαλισμοί στη λίμνη Νευρόπολη στο επίκεντρο της Επιτροπής LIFE


4η Συνάντηση της Επιτροπής των  ενδιαφερόμενων μερών για το πρόγραμμα LIFE στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο
Πραγματοποιήθηκε στην Λαμία την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 η 4η συνάντηση της Επιτροπής ενδιαφερόμενων μερών που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης  της δράσης F.2 του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 “ForOpenForests”  «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων  Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και το Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας».
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι πρόσφατοι βανδαλισμού στην πανέμορφη λίμνη Νευρόπολη με τα θηρία 4Χ4 να την «οργώνουν» από άκρη σε άκρη.
Χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Ιωάννη  Ταγκαλέγκα που ευχαρίστησε τον επικεφαλής εταίρο του προγράμματος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, για τα αντανακλαστικά που επέδειξε «στο τραγικό γεγονός της Λίμνης Νευρόπολης»,  αλλά και την Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς η οποία το ανέδειξε.
Σημειώνουμε ότι η Περιφέρεια ως εταίρος έχει αναλάβει την κατασκευή οργανωμένων υποδομών σε περιοχές των βουνών Καλλιδρόμου και Οίτης που βρίσκονται εντός του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την ενθάρρυνση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για επισκέψεις και γνωριμία με τις ομορφιές του τόπου, αλλά συγχρόνως και διασφάλιση της ακεραιότητας της φύσης.
Οι εργασίες προς υλοποίηση περιλαμβάνουν, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της βατότητας  μονοπατιών, την τοποθέτηση ξύλινων περιπτέρων ενημέρωσης με υλικό για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα των βουνών, την κατασκευή πυροφυλακίων και υδατοδεξαμενών, την διαμόρφωση οργανωμένων χώρων ημερήσιας αναψυχής με διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης ώστε να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη κατασκήνωση και η περίφραξη εποχικών λιμνίων ώστε αφενός να διενεργηθούν ερευνητικές εργασίες από τους εταίρους της Περιφέρειας και αφετέρου να προστατευθούν από  ανθρώπινες δραστηριότητες με αρνητικές επιπτώσεις.
efthia.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)