Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πού μπορώ να καταγγείλω το βασανισμό ζώου;


skylakia parko2
Πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες βίαιων συμπεριφορών έναντι 4ποδων πλασμάτων και συχνά αναρωτιόμαστε που μπορούμε να απευθυνθούμε αν για παράδειγμα δε γνωρίζουμε κανέναν από τη Φιλοζωική.
Κι όμως η συγκεκριμένη «λύση» δεν είναι η σωστή και θα πρέπει να την δίνουμε μόνο όταν έχουμε εξαντλήσει όλες τις προηγούμενες που υπάρχουν βάσει του νόμου!
Η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή και βάναυση μεταχείριση, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος ζώου είναι πράξεις άδικες, που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση (έως 2 ετών) και χρηματική ποινή (έως 30.000 ευρώ), σύμφωνα με το Ν. 1197/1981, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4039/ 2012 και ισχύει σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.
 
Οι Φιλόζωοι μπορούν να δώσουν λύση, αν κάποιος από τους παραπάνω παραβεί το καθήκον του και δεν ενεργήσει σύμφωνα με τα όσα τον υποχρεώνει ο νόμος. Έτσι επικουρικά λειτουργούν και τα μέσα ενημέρωσης…
Επίσης για τον δήμο Καμένων Βούρλων  ιδρύθηκε ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος  "ΦΊΛΟΙ ΚΑΡΔΙΆΣ" 
πληροφορίες για τον σύλλογο πατήστε απο κάτω

efthia.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)