Νοσοκομείο Λαμίας: Ήρθε η «λίστα χειρουργείου»


Nosokomeio lamias ap
Σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 4316/Β/30-12-2016) για τον «Τρόπο κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου», το Νοσοκομείο Λαμίας θέτει από σήμερα (23/3/17) την εν λόγω λίστα.
Η ανακοίνωση του διοικητή του ΓΝ Λαμίας, Παναγιώτη Ζυγούρη αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με την  αριθμ. Α3α/οικ.97136 (ΦΕΚ 4316/Β/30-12-2016) Υπουργική Απόφαση «Τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου»  καθώς και την αριθμ Α3α/οικ.4121/19-1-2017 Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας «Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της ΥΑ «Τρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου¨» και πάντοτε στα πλαίσια της Διαφάνειας και με στόχο την ίση πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας, από σήμερα και τούδε στο Γ.Ν Λαμίας εφαρμόζεται η εν λόγω Λίστα».
Για τη λίστα χειρουργείου σας είχαμε ενημερώσει άμεσα από τις 4 Ιανουαρίου κατ’ εφαρμογή των κανόνων «ηθικοποίησης του ΕΣΥ» όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το δίδυμο Ξανθού – Πολάκη, «για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη διαδικασία προτεραιοποίησης των τακτικών χειρουργικών περιστατικών και να περιορίσει την οικονομική συναλλαγή γιατρού-ασθενή ( φακελάκι)».
Η λίστα χειρουργείου δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν κατάλογο όπου θα απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων. Για την κατάρτιση της ακολουθούνται μια σειρά από ενέργειες οι οποίες περιγράφονται στην ΥΑ και συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:
Κατηγορία Εκτίμηση περιστατικών Εκτιμώμενος χρόνος αναμονής μέχρι την πραγματοποίηση της επέμβασης
1 Περιστατικά που έχουν γρήγορη εξέλιξη και η καθυστέρηση επηρεάζει το αποτέλεσμα Μέχρι 2 εβδομάδες
2 Περιστατικά με δυνητικά γρήγορη εξέλιξη και η καθυστέρηση μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα 3-6 εβδομάδες
3 Περιστατικά με έντονα συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη 7-12 εβδομάδες
4 Περιστατικά με ήπια/μέτρια συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη 12 -24 εβδομάδες
5 Περιστατικά χωρίς συμπτώματα ή δυσλειτουργία, χωρίς γρήγορη εξέλιξη 24 εβδομάδες και πάνω

efthia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τo Mώλο με τρένο στο κέντρο της Ευρώπης! Και όμως μεσα στο 2017 θα γίνει πραγματικότητα !

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)