Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απιστευτη προκληση απο Δημοτικο Συμβουλο Λαμιας : Αποκαλει τους κυνηγους χρυσαυγιτες ,ακροδεξιους και αμορφωτους !Απίστευτη πρόκληση και προσβλητική επίθεση σε χιλιάδες κυνηγούς της Στερεάς Ελλάδας απο τον δημοτικό σύμβουλο Λαμίας Παναγιώτη Στασινό και εκπρόσωπο του Συνδυασμού ΠΕΠΛΑ  . Ο κ. Στασινός επικαλούμενος  ερευνα εταιρείας ''βαφτίζει '' χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς ολους τους ανθρώπους που εχουν ως χόμπι τους το κυνήγι και εξαπολύει ευθεία επίθεση στον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη για την απόφασή του να κηρύξει την  Στερεά Ελλάδα σε  ‘’Κέντρο Κυνηγετικού Τουρισμού’’ .
Ειδικότερα στην αιχμηρή ,οσο και προκλητική ανακοινωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Λαμίας σημειώνει τα εξής :

''Πέρα από τους όποιους προβληματισμούς για το αναπτυξιακό όραμα μιας τέτοιας πρότασης αφού είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσει αρνητικά σε άλλες πιο ήπιες και δοκιμασμένες μορφές ανάπτυξης ( ήπιος βιώσιμος τουρισμός, ορεινός, ιστορικός, ιαματικός κλπ) αναλογιστήκαμε πως θα είναι η ζωή όλων μας στο μέλλον που προετοιμάζει ο Περιφερειάρχης, συμβιώνοντας με χιλιάδες κυνηγούς που θα ξεχύνονται στα βουνά της περιοχής μας για να βοηθήσουν στο τουρισμό.

Τι συμβαίνει λοιπόν στην πραγματική κοινωνία όταν μεγάλος αριθμός μελών της κατέχει κυνηγετικά όπλα και επιβάλει βία και θάνατο σε ανυπεράσπιστα πλάσματα;
Υπάρχουν μήπως επιπτώσεις και επιβολή παρόμοιας συμπεριφοράς μέσα στο σπίτι αλλά και σε άλλους ανθρώπους της κοινωνίας;

Τα συμπεράσματα των μελετών που εχουν δημοσιευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι δυστυχώς συγκλονιστικά!
Οι έρευνες  έδειξαν πως οι πολιτείες με μεγαλύτερο  από τον μέσο όρο κυνηγών ανά 100.000 κατοίκους έχουν αύξηση 51% σε περιστατικά παιδικής κακοποίησης, από τα οποία 15% παραπάνω σωματική βία,82% παραπάνω περιστατικών  παραμέλησης ανηλίκων , 33% αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και 14% αύξηση συναισθηματικής κακοποίησης.
Άλλες μελέτες έδειξαν πως τα παιδιά που ζουν σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός κυνηγών εχουν τριπλάσιες πιθανότητες  να παραμεληθούν και διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση από όσες περιοχές εχουν λιγότερη κυνηγετική δραστηριότητα αλλά και από πτωχές περιοχές ή περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα!
Σημαντική είναι επίσης έρευνα που συσχετίζει την ανάπτυξη του κυνηγιού σε μια περιοχή με την παραβατική συμπεριφορά παιδιών στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία (καταστροφές και βανδαλισμοί σε σχολεία και δημόσια περιουσία, καυγάδες κλπ)
Στα παραπάνω δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τις πάμπολλες έρευνες που βρίσκουν άμεση σχέση στην κακοποίηση ζώων και την αύξηση των εγκλημάτων απέναντι σε ανθρώπους.

Και στην Ελλάδα αλήθεια τι συμβαίνει;
Πόσους κυνηγούς έχουμε ,πως συμπεριφέρονται και δρουν μέσα στην Ελληνική Κοινωνία διερωτάται ο δημοτικός σύμβουλος και συνεχίζει επισημαίνοντας τα εξής :
 ''Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα της VPRC για το zoosos.gr στην Ελλάδα εχουν ως ‘’χόμπι΄΄ το κυνήγι 500.000 άτομα.
Απο αυτούς οι 230.000 είναι παράνομοι που ενδεχομένως εξηγεί τα φαινόμενα ανεξέλεγκτης χρήσης όπλων, της βάναυσης συμπεριφοράς σε ζώα(που είναι ή δεν είναι θηράματα) αλλά και προς κυνηγετικά σκυλιά (συνθήκες ανεξέλεγκτης εκτροφής, διαβίωσης, μεταφοράς, εγκατάλειψης, εκτελέσεις). Εντυπωσιακά είναι επίσης τα στοιχεία για τον  μέσο Έλληνα κυνηγό που φαίνεται να είναι χαμηλής μόρφωσης και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής και της Νέας Δημοκρατίας''. Ο δημοτικός σύμβουλος δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσίαση των στοιχείων της ερευνας ,αλλά χωρίς να διατηρεί καμία επιφύλαξη για την αξιοπιστία της συγκεκριμένης ερευνας προχωρά και σε αξιολογικές κρίσεις και απευθυνόμενος στους πολίτες θέτει  δύο  ερωτήματα  :
 Το πρώτο : ''Εσείς τι νομίζετε ο αμόρφωτος, παράνομος ακροδεξιός Έλληνας κυνηγός θα επιβεβαιώσει ή όχι τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες;''
 Και το δεύτερο : ''Μήπως τελικά ο κ.  Μπακογίαννης με παλαιοκομματική συμπεριφορά, προς άγρα ψήφων, θα  μετατρέψει την Στερεά Ελλάδα σε Κέντρο Μελέτης Παραβατικών Συμπεριφορών παιδιών και ενηλίκων;''
Είναι απορίας αξιον πως ενας εξαίρετος επιστήμονας οπως ο Παναγιώτης Στασινός υιοθετεί με τόση μεγάλη ευκολία τα στοιχεία μιας ερευνας για τη συμπεριφορά των ελλήνων κυνηγών και χωρίς να κρατά καμία επιφύλαξη στιγματίζει εναν ολόκληρο κόσμο βάζοντας τόσο αυθαίρετα ετικέτες σε ανθρώπους που εχουν ως χόμπι τους το κυνήγι . Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ασπαστούμε την λογική του δημοτικού συμβούλου ,ουτε να δεχτούμε μια τέτοια ακραία αποψη . Η    συνάντηση των κυνηγών που οργανώνεται κάθε χρόνο απο τον πρώην υπουργό  Θανάση  Γιαννόπουλο  στο Περίβλεπτο Φθιώτιδας και εχει γίνει μια γιορτή για ολόκληρη την περιοχή την οποία τιμούν εκατοντάδες συμπολίτες μας  -σύμφωνα με την αποψη του κ Στασινού -δεν είναι τίποτε αλλο παρα μια συνάντηση ,ακροδεξιών και χρυσαυγιτών . Ε , οχι και να χαρίσουμε στη Χρυσή Αυγή τους χιλιάδες κυνηγούς ;  
lamiakos-typos.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)