Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας


agios_konstantinos_fonografos (7)
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Μεγάλη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης στον Άγιο Κωνσταντίνο
7BB1A5E6961CFAD73FC389E77575F760
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον  ΔΗΜΟ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ διοργανώνουν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο 28 (Παρασκευή) και 29 (Σάββατο) Απριλίου 2017 με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».
Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:
  • Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ, την Παρασκευή 28/04/2017, ώρες 11:00 έως 15:00 και το Σάββατο 29/04/2017, ώρες 10:00 έως 14:00.
  • Το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 18:00, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ  , θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με την εξής δομή:

ü  Γκούζια Γεώργιο, Ορθοπεδικό
ü  Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Μώλου-Αγίου Κων/νου και Ιατρό Ειδικό Καρδιολόγο κ. Συκιώτη Ιωάννη
ü  Υπεύθυνος Συλλόγου
Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο του ΚΕΠ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ  22350 31100 : και ώρες 09: 00πμ  έως 13 :00 μμ  Υπεύθυνες  επικοινωνίας: ΝΙΚΗ ΚΑΟΥΡΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΟΝΤΙΚΗ.
                                                Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.
Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.
………………………………………………………………………………………………………………………………………
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.
Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 213 2086698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr
www.facebook.com/osteocaregr                   http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR
www.twitter.com/Osteocaregr
fonografos.net
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)