Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8o Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας 4-5 Μαρτίου 2017

Μία από τις πιο σημαντικές αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις της χρονιάς, το «Κλασσικό Ράλυ Ελλάδας» συνδιοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από τις λέσχες ΦΙΛ.Π.Α. και Σ.Ι.Σ.Α. και θα λάβει χώρα στις 4-5 Μαρτίου 2017. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο Regularity Rally της χρονιάς, το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.ΠΑ, στο πρωτάθλημα Σ.Ι.Σ.Α. όπως επίσης και στο Πρωτάθλημα Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.
Στην φετινή εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 60 ιστορικά αυτοκίνητα κι έχει δοθεί έμφαση σε κλασσικές, θρυλικές «ειδικές» & απαιτητικές «απλές» διαδρομές που θα διασχίσουν την Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα & Ευρυτανία.
Το Σάββατο 4/3 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου σκέλους από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ενώ θα γίνουν και στάσεις σε Θήβα, Χαιρώνεια & Λουτρά Υπάτης. Τα αυτοκίνητα θα κινηθούν σε κυρίως ορεινούς δρόμους, σε «κλασσικές» αλλά και «απαιτητικές» ειδικές διαδρομές, όπως Τζιμέικα, Μόδι, Ανάβρα, Μενδενίτσα, Μοσχοκαρυά, Αρχάνι & Ασβέστη και θα καταλήξουν για διανυκτέρευση στο Καρπενήσι.
Την Κυριακή 5/3 το πρωί τα πληρώματα θα επανεκκινήσουν από το Καρπενήσι για τις διαδρομές της 2ης ημέρας και θα κατευθυνθούν μέσω του Τυμφρηστού για απαιτητικές ειδικές στο Γαρδίκι, Κυριακοχώρι, Νικολίτσι και Μπράλο και ανασυγκρότηση στην γραφική Παύλιανη. Μετά τις τελευταίες ειδικές σε Χάνια Ζαγκανά, Βίνιανη & Προσήλιο τα πληρώματα θα καταλήξουν στην Αράχωβα για ένα σύντομο διάλλειμα. Ο τερματισμός της εκδήλωσης θα γίνει στην Ακρόπολη αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 800 περίπου χιλιόμετρα και θα έχουν εκτελεσθεί 16 ειδικές διαδρομές ακριβείας, όλες με ενδιάμεσες πολλαπλές χρονομετρήσεις.
Δεκτά να συμμετάσχουν είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1987 για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA ή FIA καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος πού ανήκουν στην κατηγορία “potentially historic” της FIVA, κατασκευής 1/1/1988-31/12/1997. Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ δύο κατηγοριών: της «κόκκινης» κατηγορίας με ΜΩΤ έως 50 χιλιόμετρα και της «πράσινης» κατηγορίας με ΜΩΤ έως 46 χιλιόμετρα σε επιλεγμένες ειδικές διαδρομές. Επίσης για όσους επιθυμούν μια πιο χαλαρή βόλτα, με λιγότερες απλές & ειδικές διαδρομές, θα υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής στη νεοσύστατη κατηγορία της ΕΟ.ΦΙΛΠΑ «Trophy-Tour».
Αναλυτικά:
Το πρώτο μεγάλο Regularity Rally της χρονιάς, το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.ΠΑ, στο πρωτάθλημα Σ.Ι.Σ.Α. όπως επίσης και στο Πρωτάθλημα Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, έρχεται στις 4-5 Μαρτίου 2017.
Το Σάββατο στις εννιά το πρωί, οι συμμετέχοντες θα μαζευτούν στους πρόποδες της Ακρόπολης για να πάρουν εκκίνηση για ένα regularity rally γεμάτο αγαπημένες ορεινές διαδρομές και πολλές ειδικές δοκιμασίες ακριβείας, σε περίπου 800 χιλιόμετρα.
Στην Θήβα τα πληρώματα της Αθήνας θα ενωθούν με αυτά της επαρχίας και από εκεί θα επανεκκινήσουν με προορισμό το Καρπενήσι, όπου θα γίνει και ο τερματισμός της πρώτης μέρας, περνώντας από Λειβαδιά, Λέων Χαιρώνειας, Γοργοπόταμο, Λουτρά Υπάτης, Μοσχοκαρυά και Μακρακώμη. Η επόμενη μέρα θα βρει τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς Γαρδίκι, Σκαμνό, Παύλιανη, Χάνι Ζαγκανά, Δελφούς για να φτάσουν στην Αράχωβα για μία σύντομη στάση, πριν ξεκινήσουν και πάλι για τον τερματισμό.
Φέτος η Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ έχει θεσπίσει και την κατηγορία Trophy Τour, στην οποία οι συμμετέχοντες ακολουθούν σχεδόν την ίδια διαδρομή με τους υπόλοιπους, αλλά με λιγότερες ΕΔΑ και πιο χαλαρά ωράρια. Στο 8ο Κλασσικό Ράλλυ το διαγωνιστικό κομμάτι αυτής της κατηγορίας, θα ξεκινήσει από το Λέων της Χαιρώνειας την πρώτη μέρα και από τον Γοργοπόταμο την δεύτερη.
Ο τερματισμός θα γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Ακρόπολη, ενώ λίγο αργότερα θα αναρτηθούν και τα προσωρινά αποτελέσματα. Η δεξίωση και η απονομή των επάθλων θα γίνει στο εντευκτήριο της ΦΙΛΠΑ την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 20:00.
Οι συμμετοχές λίγο πριν την λήξη καταβολής αιτήσεων είχαν φτάσει τις 76.
Παρακάτω παραθέτουμε τον προσωρινό πίνακα συμμετοχών, ενώ αναμένουμε τις τελικές.
πηγή: time2rally.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)