Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tον Ιούνιο του 2017 θα ειναι ετοιμο το αναβαθμισμένο τμήμα της γραμμής Λιανοκλάδι -Μώλου- Τιθορέα

Συντομότερο κατά μισή ώρα θα είναι το ταξίδι Θεσσαλονίκη - Αθήνα με τρένο από τον Ιούνιο του 2017, καθώς θα παραδοθεί το αναβαθμισμένο τμήμα της γραμμής Λιανοκλάδι - Τιθορέα, μήκους 54 χλμ. Πρόκειται για το πρώτο από τα τελευταία δύο τμήματα που είναι υπό κατασκευή και με τα οποία θα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το Μάρτιο του 2018 θα παραδοθεί και το δεύτερο και τελευταίο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός, μήκους 52 χλμ., οπότε η χρονοαπόσταση θα μειωθεί σε μόλις 3 ώρες και 25 λεπτά από 5 ώρες και 20 λεπτά που είναι σήμερα.
Στο τμήμα Τιθορέα ? Δομοκός ολοκληρώνεται η κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων (ΣΓΥΤ), μήκους 106 χιλιομέτρων και εξοπλισμένης με σηματοδότηση, τηλεδιοίκηση, τηλεπικοινωνίες και ηλεκτροκίνηση. Η ΣΓΥΤ θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη μονή γραμμή, φτωχών γεωμετρικών χαρακτηριστικών, μήκους 122 χιλιομέτρων.
Η νέα χάραξη έχει σχεδιαστεί για ταχύτητες 160-200 χλμ./ώρα, ξεκινά από το σιδηροδρομικό σταθμό Τιθορέας, κατευθύνεται ανατολικά διασχίζοντας το όρος Καλλίδρομο με δίδυμη σήραγγα μονής γραμμής, μήκους 9.038 μέτρων η καθεμία, και ακολουθώντας στη συνέχεια την πεδινή διαδρομή μέσω της πεδιάδας του Σπερχειού ποταμού καταλήγει στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στη συνέχεια διασχίζει το όρος Όθρυς με δίδυμη σήραγγα μονής γραμμής, μήκους περίπου 7.000 μέτρων η καθεμία, και ακολουθώντας την πεδινή διαδρομή μέσω της αποξηραμένης λίμνης Ξυνιάδας ανέρχεται τον ορεινό όγκο του Δομοκού μέχρι τον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=114466593

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)