Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ι. Σαρακιώτης: «Καθήκον της Κυβέρνησης η ανέγερση και λειτουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Λαμία»


Γιάννης Σαρακιώτης (Βουλή)
Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με την πολυετή καθυστέρηση ολοκλήρωσης του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας.
Δείτε την τοποθέτησή του για το θέμα:
«Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί χρόνιο αίτημα του δικηγορικού σώματος και των πολιτών της Φθιώτιδας. Το υπάρχον κτίριο, κατασκευής 1903, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και γι’ αυτό το λόγο, το θέμα της περάτωσης έχει τεθεί μετ’ επιτάσεως ήδη από το 1999 όταν παραχωρήθηκε έκταση στο πρώην στρατόπεδο «Τσαλτάκη». Ωστόσο, μετά από σειρά παρατάσεων, το 2013 διαπιστώθηκε ότι ο σκοπός της παραχώρησης δεν είχε εκπληρωθεί και το 2016 υπήρξε ανάκλησή της.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν δαπανηθεί σε μισθώματα για τη στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Εφετείου Λαμίας. Η δημοσιονομική συγκυρία καθιστά απαγορευτική τη συνέχιση της κατασπατάλησης δημοσίων πόρων, δεν επιτρέπει την παράταση της αδιαφορίας και της ανικανότητας των προηγουμένων ετών.
Αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης να διερευνήσει τους τρόπους οριστικής ανέγερσης και λειτουργίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, καθώς και τα απαιτούμενα χρηματοδοτικά εργαλεία. Επίσης, οφείλει να εξετάσει την ύπαρξη ευθυνών για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου και να αποδώσει τις ανάλογες ευθύνες. Το καθεστώς της αδιαφορίας και της σπατάλης πρέπει να τελειώσει. Η χώρα οφείλει να γυρίσει σελίδα.»
mag24.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)