Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοιχτή πρόσκληση στο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την οργανωτική ενοποίηση των Εργατικών ΚέντρωνΕργατικό Κέντρο
Ανοιχτή πρόσκληση στο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για την οργανωτική ενοποίηση των Εργατικών Κέντρων

Συνάδελφοι,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας παίρνοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο εργατικό κίνημα του Νομού μας μετά την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και την δημιουργία δύο νέων Εργατικών κέντρων συνεχίζει της προσπάθειες στο δρόμο της ιδρυτικής του διακήρυξης για μια ενιαία δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, είναι καιρός να ανοίξουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την οργανωτική δομή του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό.

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 ομόφωνα αποφασίσαμε να απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στο Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, στα Σωματεία και στους εργαζόμενους για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό με τις παρακάτω προϋποθέσεις.

1. Καμιά συμμετοχή του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος σε προγράμματα κατάρτισης, σεμινάρια κλπ. Ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για τον λόγο διάλυσης του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

2. Διασφάλιση των αρχαιρεσιών των Σωματείων όπως προβλέπει ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82, με έλεγχο των εκλογικών διαδικασιών από οργανωτική επιτροπή των Εργατικών Κέντρων.

3.Οργανωτική ενοποίηση των 2,3, η και 4, κλαδικών Σωματείων που υπάρχουν κατά κλάδο, με στόχο ένα κλαδικό Σωματείο κατά κλάδο και ένα κατά επιχείρηση.

4. Για την οργανωτική ενοποίηση των δύο εργατικών Κέντρων.

Με την παραπάνω πρόταση επιδιώκουμε την οργανωτική ενοποίηση των Εργατικών Κέντρων και των πρωτοβάθμιων κλαδικών Σωματείων.

Ø Για να δυναμώσει η προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του Νομού μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοσίας.

Ø Για να αποτελέσει ουσιαστικό στήριγμα για κάθε σωματείο, κάθε εργάτη και εργαζόμενους οποιασδήποτε επιχείρησης που θα έρθουν αντιμέτωποι με την απόλυση, την απλήρωτη δουλειά, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς.

Ø Για να μην περάσει η προσπάθεια εργοδοσίας και κυβέρνησης να βάλει στο γύψο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το νέο νόμο που ετοιμάζει. Να μην καθιερώσει σωματεία - φαντάσματα που οι εργαζόμενοι θα κάνουν "like" μέσω internet ή θα ψηφίζουν με επιστολές, αλλά μπροστά στον εργοδότη θα είναι μόνοι.

Ø Για να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν κλέψει, όσα μας έχουν στερήσει, για να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών μας. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Εργατικό Κέντρο


Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/02/blog-post_12.html#ixzz4Yv5a5Msi
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)