Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτός είναι ο χάρτης αέριων ρύπων Φθιώτιδας – Στερεάς


kamini larko
Τους θεματικούς χάρτες με τους σταθμούς μετρήσεις αέριας ρύπανσης, συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συγκαταλέγοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις περιοχές υψηλής παρακολούθησης, λόγω της μεγάλης βιομηχανικής συγκέντρωσης στη Βοιωτία.
Με τη χαρτογραφική αποτύπωση όλων των σταθμών μέτρησης οι αρμόδιοι φορείς όπως Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δ/νσεις ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ. Περιφερειών, Δ/νσεις ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις μετρήσεις προκειμένου να διαπιστώνουν υπερβάσεις και να λαμβάνονται μέτρα διασφάλισης της υγείας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος και εφόσον απαιτηθεί, να ενεργοποιηθεί το γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης (ΣΑΤΑΜΕ).
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αναγκών η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ εκπόνησε τέσσερις (4) θεματικούς χάρτες για τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και ένα (1) συγκεντρωτικό χάρτη για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.
Συμπληρωματικά προς τα ανωτέρω, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών συνέταξε και τεύχος, στο οποίο παρατίθενται οι θεματικές χάρτες για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και ένας χάρτης για όλη την Επικράτεια, καθώς και Πίνακα, στον οποίο καταγράφονται όλα τα διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία διενεργούν δειγματοληψίες (με κινητούς σταθμούς) και αναλύσεις αέρα.
Δείτε τη χαρτογράφηση της Περιφέρειας Στερεάς:
.
Όλη τη χαρτογραφική αποτύπωση της χώρας δείτε την ή κατεβάστε την ΕΔΩ
Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω αποτελούν μία πρώτη έκδοση και τίθενται υπό συνεχή αναθεώρηση σε συνέχεια ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς.
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)