Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας εφιστά την προσοχή σχετικά με τις κλειστές ομάδες χρηστών social media που αφορούν χρόνιες νόσους

Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο  επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, διαθέσιμο σε όλους  μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται η δημιουργία κλειστών ομάδων χρηστών που αφορούν χρόνιες νόσους όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και ο καρκίνος.
Οι ομάδες αυτές σκοπό έχουν την συμπαράσταση  και την αλληλεγγύη  προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους στη δύσκολη πορεία αντιμετώπισης της νόσου.
Δυστυχώς όμως παρατηρούνται φαινόμενα όπου μέλη αυτών των ομάδων χωρίς καμία ιατρική ιδιότητα προβαίνουν σε διαγνώσεις και ακόμα χειρότερα συστήνουν θεραπείες.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας εφιστά την προσοχή των ασθενών και των οικείων τους σε τέτοιες πρακτικές.
Επαναλαμβάνει επίσης την πάγια θέση του ότι μόνος υπεύθυνος για την διάγνωση και θεραπεία είναι ο θεράπων ιατρός και όχι φυσικά κάποιος ανώνυμος χρήστης του κοινωνικού δικτύου ο οποίος ουδεμία ειδίκευση έχει επί του θέματος.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ    
ΜΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ   ΜΙΧΑΗΛ
Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΥΖΓΟΣ      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Η πανέμορφη παραλία του Κάλαμου στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Φρικιαστικό έγκλημα στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Εικόνες σοκ.