Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθιώτιδα:Eπιχείρηση απεγκλωβισμού εκδρομέων σε Δασικό Χωριό και Γαρδίκι


Οι κλειστοί παγωμένοι δρόμοι στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα είχαν και την περιπέτεια τους σήμερα Κυριακή.
Το χιόνι και κυρίως ο παγετός που επικρατεί σήμερα σε όλη τη Φθιώτιδα και κυρίως τα ορεινά,δημιούργησαν πρόβλημα στους εκδρομείς των γιορτών. Ήρθαν απόλαυσαν και τώρα που ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν η κατάσταση δυσκόλεψε.Σε δύο μα΄λιστα περιπτώσεις στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την διάνοιξη των δρόμων.
Αρκετά άτομα φιλοξενήθηκαν στο Δασικό Χωριό στην Μερκάδα του Δήμου Μακρακώμης,απόλαυσαν το χιόνι και το αλπικό τοπίο στη σκιά του Βελουχιού αλλά ζήτησαν την βοήθεια της Περιφέρειας για να μπορέσουν να φύγουν από κει.
Το ίδιο συνέβη και στο Γαρδίκι Ομιλαίων του ίδιου Δήμου.Στο μοναδικό ξενοδοχείο του χωριού οι φίλοι του χιονιού απόλαυσαν τις μέρες της άδειάς τους αλλά σήμερα δεν μπορούσαν να μετακινηθούν για να φύγουν.
Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας πήγε ο ίδιος με τα μηχανήματα που απαιτούνταν(λεπίδα για το χιόνι και αλατιέρα) πρώτα στο Δασικό Χωριό και στην συνέχεια στο Γαρδίκι .
Μαζί του ο περιφερειακός σύμβουλος από την Μακρακώμη Κώστας Καραγιάννης και ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Πολύζος Ζώης
lamiafm1.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)