Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκύκλιος για τα μπλοκάκιαΕγκύκλιος για τα μπλοκάκια
Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τι ακριβώς θα ισχύσει με τα μπλοκάκια μετά την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Τη σχετική επισήμανση έκανε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στέλλα Βρακά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, κατά την οποία μίλησε για τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί σχετικά με τα μπλοκάκια.
Όπως ανέφερε, θα δημιουργηθεί ενιαία πλατφόρμα αναγγελίας των σχετικών συμβάσεων με μηνιαία υποχρέωση καταγραφής αλλά και ελέγχου αυτών.
Mε τον τρόπο αυτό θα αποδεικνύεται η σχέση εργασίας και το εάν ο ασφαλισμένος θα πληρώνει εισφορές ως μισθωτός, δηλαδή θα συμμετέχει και ο εργοδότης, ή ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζουν και οι δύο αντισυμβαλλόμενοι αλλά και οι υπάλληλοι της κοινωνικής ασφάλισης πότε θα καταβάλλονται εισφορές σύμφωνα με το άρθρο 38 και πότε σύμφωνα με το άρθρο 39 του ν. 4387/2016.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)