Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκύκλιος για τα μπλοκάκια



Εγκύκλιος για τα μπλοκάκια
Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τι ακριβώς θα ισχύσει με τα μπλοκάκια μετά την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Τη σχετική επισήμανση έκανε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στέλλα Βρακά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, κατά την οποία μίλησε για τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί σχετικά με τα μπλοκάκια.
Όπως ανέφερε, θα δημιουργηθεί ενιαία πλατφόρμα αναγγελίας των σχετικών συμβάσεων με μηνιαία υποχρέωση καταγραφής αλλά και ελέγχου αυτών.
Mε τον τρόπο αυτό θα αποδεικνύεται η σχέση εργασίας και το εάν ο ασφαλισμένος θα πληρώνει εισφορές ως μισθωτός, δηλαδή θα συμμετέχει και ο εργοδότης, ή ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζουν και οι δύο αντισυμβαλλόμενοι αλλά και οι υπάλληλοι της κοινωνικής ασφάλισης πότε θα καταβάλλονται εισφορές σύμφωνα με το άρθρο 38 και πότε σύμφωνα με το άρθρο 39 του ν. 4387/2016.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)