Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στον Κοτσόβολο


Lidl kyriakh1
Παράσταση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους απολυμένους του «Κοτσόβολου» στη Λαμία, πραγματοποιούν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στις 6 το απόγευμα τα μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Φθιώτιδας.
Τι σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει σχέσεις λάστιχο μεταξύ των εργαζομένων που ακόμη και σε περίοδο κρίσης έφεραν ψηλά την εταιρία σε κέρδη. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση – καταγγελία:
«Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στο κατάστημα Κωτσόβολος στη Λαμία . Μια επιχείρηση που μέσα στην κρίση βγήκε ενισχυμένη . Όμως οι εργαζόμενοι υπέστησαν  τις μειώσεις μισθών και απολύσεις . Στην παρούσα φάση η  επιχείρηση θέλει να απαλλαγεί από το παλιό προσωπικό που τόσα χρόνια δούλεψε σκληρά και έφτασε την εταιρία πολύ ψηλά.
Στις μέρες που ζούμε  αξιοποιώντας την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο θέλει να δημιουργήσει νέες εργασιακές συνθήκες λάστιχο. Θέλουν φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.  Οι επιχειρήσεις έχουν  λυμένα τα χέρια τους αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο  που υπάρχει. Αλλά και όλους τους αντεργατικούς νόμους που νομοθέτησαν  η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να αυξάνουν όλο και περισσότερο τα κέρδη τους.
Οι εργαζόμενοι στον Κωτσόβολο αλλά και σε όλο τον κλάδο έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά και με δικαιώματα. Η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενο σήμερα είναι στο χέρι μας να αλλάξει. Το μόνο που μπορεί να σταματήσει τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και των  μεγάλων εμπορικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων , είναι η οργανωμένη συλλογή δράση μέσα από το σωματείο μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Οργωμένος εργάτης, Δυνατός  είναι  εργάτης.»
efthia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)