Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θανάσης Μιχελής: Διατήρηση της υποδιεύθυνσης ΥΕΔΔΕ στη Λαμία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανάσης Μιχελής

Βουλευτή Θανάση Μιχελή

Ύστερα από επισκέψεις μου στο Υπουργείο Οικονομικών (υφυπουργό κα Παπανάτσιου Κατερίνα) και τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες με έδρα τη Λαμία, στείλαμε, από κοινού με το συνάδελφο βουλευτή του Νομού κ. Καραναστάση Αποστόλη, στον Υπουργό Οικονομικών και στο Διευθυντή της ανεξάρτητης Αρχής ΑΑΔΕ, το παρακάτω έγγραφο. Στόχος μας η διατήρηση της υποδιεύθυνσης ΥΕΔΔΕ στη Λαμία.


Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2017

Προς:

1. Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Νίκης 5-7, Σύνταγμα
2. Διοικητή Α.Α.Δ.Ε
κ. Γεώργιο Πιτσιλή
Καραγιώργη Σερβίας 10, Σύνταγμα

Θέμα: «Υποδιεύθυνση ΥΕΔΔΕ στη Λαμία»

Kύριοι, Υπουργέ, Διοικητή

Η έως σήμερα λειτουργία της υποδιεύθυνσης ΥΕΔΔΕ με έδρα τη Λαμία, ως συνέχεια των ελεγκτικών οικονομικών υπηρεσιών, εκ των πραγμάτων αποδεικνύει

α) την εξαιρετικά επιτυχή λειτουργία της ως ελεγκτικού μηχανισμού σε μία ευρεία περιοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

β) την ποιοτική συγκράτησή της από το ήδη υπάρχον προσωπικό, δεδομένο που εξασφάλισε – εξασφαλίζει την επιτυχή λειτουργία της.

Αναδεικνύει δε την αναγκαιότητα συνέχισης της ύπαρξης και λειτουργίας της στη Λαμία, ως έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και κυρίως ως ενδιάμεσο χώρο μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, η αποτελεσματική επιχειρησιακή κάλυψη του συνόλου των περιοχών των νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από άλλη ελεγκτική υπηρεσία απαιτεί την μετάβαση μεγάλου αριθμού συνεργείων ελέγχου με τη χρήση αυτοκινήτων σε δυσπρόσιτες περιοχές με συνέπεια την ανάγκη καταβολής μεγάλων εξόδων για την κίνηση, την διανυκτέρευση και την εκτός έδρας μετακίνηση του προσωπικού.

Οι παραπάνω δυσχέρειες θεωρούμε ότι θα είχαν σαν αποτέλεσμα αφενός την αδυναμία άμεσης και έγκαιρης διενέργειας φορολογικών ελέγχων και αφετέρου το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος των ελέγχων. Αυτοί ήταν εξάλλου οι λόγοι που επέβαλαν την δημιουργία και λειτουργία της διωκτικής υπηρεσίας (ΥΠΕΔΑ, ΣΔΟΕ,ΥΕΔΔΕ) στη Λαμία από το 1988 έως και σήμερα με σημαντικό έργο.

Τα παραπάνω μας οδηγούν στο αίτημά μας για διατήρηση της υποδιεύθυνσης ΥΕΔΔΕ στη Λαμία.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Φθιώτιδος
  • Καραναστάσης Απόστολος
  • Μιχελής Θανάσης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2017/01/blog-post_421.html#ixzz4X2nUco1G

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)