Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΕΚΠΕΦ για τις απολύσεις στον Κοτσόβολο και το ΕΚΛ


Διπλό μέτωπο από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας που με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απολυμένους του Κοτσόβολου, ενώ εξαπολύει και επίθεση εναντίον του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας.
Αρχικά το ΕΚΠΕΦ εκφράζει «την πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση του στους τρεις (3) απολυμένους εργαζόμενους της πολυεθνικής εταιρείας ΚΟΤΣΌΒΟΛΟΣ στο κατάστημα της Λαμίας και καλεί την εταιρεία να προβεί άμεσα σε επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων βάζοντας φραγμό στις άδικες απολύσεις, στο βωμό της διατήρησης ή και της αύξησης της κερδοφορία τους».
Με δεύτερη ανακοίνωση του το ΕΚΠΕΦ εξαπολύει δριμεία επίθεση στο επίσης νεοσύστατο ΕΚΛ, ανταποδίδοντας τους χαρακτηρισμούς περί «διάσπασης» και καταγγέλλοντας τον κομματικό συνδικαλιστικό ρόλο του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
«Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του χωρίς αποκλεισμούς και νοθείες, υπηρετώντας ένα συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό, ταξικό, πολιτικοποιημένο και αυτόνομο, στην υπηρεσία όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων αλλά και όλων των εργαζομένων της Φθιώτιδας, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, προτάσσοντας από την πρώτη στιγμή τη διαφορετικότητα μεταξύ του ρόλου των συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων. Επιλέγει την αυτόνομη στρατηγική του συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνη και καθαρότητα.
Στην σημερινή εποχή, όπου η χώρα μας μαστίζεται από ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, ιδιαίτερα των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων,  ο ρόλος των συνδικάτων είναι πολύ πιο σπουδαίος από χτες. Τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις ευθύνες μας, ευθύνες που μας τονίζουν ότι τώρα είναι, περισσότερο από ποτέ, επιτακτική η μαζική συμμετοχή μας στα εργατικά σωματεία αλλά και η δραστική συμμετοχή των σωματείων αυτών σε ένα εργατικό κέντρο που θα ενώνει τους εργαζόμενους, θα συνθέτει απόψεις και που θα έχει τη δύναμη να αντιστέκεται και να στηρίζει με σθένος τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας.
Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. ουδέποτε είχε την πρόθεση και ουδέποτε έκανε κινήσεις διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος στην Π.Ε. Φθιώτιδας. Οι διασπαστές του συνδικαλιστικού κινήματος και της εργατικής τάξης της Φθιώτιδας είναι αυτοί που «κολλούν» σε ανθρώπους κομματικές ταμπέλλες εκμεταλλευόμενοι πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Διασπαστές της εργατικής τάξης στη Φθιώτιδα είναι αυτοί που πάντα επέλεγαν με διασπαστικές κινήσεις εορτασμούς και απεργιακές κινητοποιήσεις σε ξεχωριστές πλατείες.
Είναι δυνατόν να θεωρούν ότι είναι μεμπτό το πού εργάζεται ο κάθε συνδικαλιστής και δεν είναι μεμπτό να είναι ο συνδικαλιστής έμμισθος υπάλληλος κόμματος;
Είναι δυνατόν να θεωρούν ότι μπορούν να ποινικοποιούν, να κατηγορούν, να υβρίζουν και να τρομοκρατούν όσους συναδέρφους ανήκουν σε άλλες παρατάξεις πλην του ΠΑΜΕ;
Είναι δυνατόν να θεωρούν ότι έχουν το αλάθητο του Πάπα και να κατακεραυνώνουν τους πάντες και τα πάντα;
Είναι δυνατόν να θεωρούν όσους δεν ανήκουν στο κόμμα τους πουλημένους, συμβιβασμένους και  προδότες της εργατικής τάξης;
Είναι δυνατόν να κρίνουν πότε, πως και με ποιο τρόπο θα συμμετέχει ο κάθε εργαζόμενος στο σωματείο του και στο χώρο δουλειάς του;
Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με τα ποσοστά που έχουν δεν βρίσκουν σύμφωνους ούτε τους εργαζόμενους για την παράταξη τους, ούτε τους πολίτες για το κόμμα τους. Προφανώς οι εργαζόμενοι έχουν λόγο, σκέψη, κρίνουν και αποφασίζουν και δεν είναι στρατιώτες και φερέφωνο κανενός κόμματος.
Σταματήστε λοιπόν να τρομοκρατείτε και να υβρίζετε όσους είναι διαφορετικοί, όσους αγωνίζονται με τον δικό τους τρόπο, όσους αντιδρούν και ασχολούνται με αυτό που θεωρούν σωστό. Σταματήστε να συμφωνείται μόνο με αυτούς που λειτουργούν με κομματικές εντολές. Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας σήμερα. Προτείνετε θέσεις χειροπιαστές και εφικτές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και αφήστε τα ουτοπικά παραληρήματα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Αφήστε επιτέλους τον έντονο κομματισμό και τις άθλιες συκοφαντικές και ψευδείς κατηγορίες και ασχοληθείτε με την πραγματικότητα, προτάσσοντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη.
Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. θέλει τα συνδικάτα στην υπηρεσία των εργαζομένων. Ιδρύθηκε με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης όλης της Π.Ε. Φθιώτιδας, χωρίς να αποκλείει κατ’ επιλογή τους 2 από 7 δήμους.
Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. δεν οραματίζεται την Φθιώτιδα με κλειστά εργοστάσια, κλειστές επιχειρήσεις και μηδενική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. δεν είναι ενάντια στον σωστό επιχειρηματία που σέβεται τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων και που τους εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. είναι ενάντια στον εργοδότη που καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων και δηλώνει ότι θα βρεθεί απέναντι σε αυτούς τους εργοδότες.
Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. δεν εκχωρεί την αυτονομία του σε κανέναν. Είναι η δύναμή του, η ελπίδα και η προοπτική όλων των εργαζομένων.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται και θα εξακολουθούν να λαμβάνονται από τα όργανα της διοίκησης με την τήρηση του καταστατικού και όλων των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας, με σεβασμό στην διαφορετικότητα και στην πολυφωνία.
 Το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για πλήρη και σταθερή απασχόληση, για σταθερότητα και δημοκρατία στις εργασιακές σχέσεις. Προτάσσει την αλληλεγγύη και συμπαραστέκεται στους αγώνες που αποσκοπούν στην υπεράσπιση και διερεύνηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Θα επιδιώξει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της εργασίας, χωρίς να παραγνωρίζει καμία πρακτική που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, με διάλογο, καταγγελίες, παρεμβάσεις σε θεσμούς, συλλαλητήρια, κορυφώνοντας με απεργίες που θα αθροίζουν δυνάμεις στους εργαζομένους.
Ο αγώνας είναι μεγάλος και διαρκής και εμείς επιλέγουμε να τον δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)