Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο Δασαρχείο Λαμίας αναρτάται ο δασικός χάρτης της Φθιώτιδας


dasos8
Μέχρι αρχές Απριλίου η κατάθεση των αντιρρήσεων
Αναρτάται σήμερα 20 Ιανουαρίου 2017 ο δασικός χάρτης της Φθιώτιδας σε εφαρμογή του νόμου 4389 που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Μάιο.
Ως Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), ορίστηκε το κτίριο του Δασαρχείου Λαμίας στο 1ο χλμ Λαμίας – Αθηνών, τηλ. 2231051410 και φαξ 2231022410.
Το ωράριο και οι ημέρες λειτουργίας του είναι καθημερινά 7.30 πμ με 3.30 μμ και ενδέχεται να επιμηκυνθεί ως προς τις ώρες αλλά και το Σάββατο (8ωρο) για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Οι υπάλληλοι του ΣΥΑΔΧ είναι επιφορτισμένοι για την παροχή γενικών πληροφοριών ως προς το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη, των προθεσμιών, των διαδικασιών και τον τρόπο υποβολής αντιρρήσεων, τον τρόπο υπολογισμού του ειδικού τέλους καθώς και την παραλαβή κάθε είδους αιτήσεων.
Συνδυαστικά με τα ΣΥΑΔΧ τίθεται σε λειτουργία μια ιδιαίτερα φιλική εφαρμογή για την ψηφιακή υποβολή των αντιρρήσεων, η οποία στοχεύει στην οικονομικότερη και ορθολογικότερη και κυρίως, χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών, υποβολή και διαχείριση των αντιρρήσεων. Με τη συμπλήρωση της φόρμας αντιρρήσεων θα υπολογίζεται το τέλος που αντιστοιχεί και θα εκδίδεται το έντυπο πληρωμής του σε τράπεζα. Το τέλος αυτό ξεκινάει από τα 20 ευρώ για έκταση έως 100 τ.μ και αυξάνεται κλιμακωτά μέχρι τα 3.600 ευρώ για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων.
Η υποβολή των αντιρρήσεων ξεκινά δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανάρτηση του δασικού χάρτη και διαρκεί για δύο (2) μήνες.
Η υποστήριξη του ΣΥΑΔΧ λήγει την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των αντιρρήσεων. Η λειτουργία του όμως θα παραταθεί 20 ημέρες για την παραλαβή των στοιχείων που θα συνοδεύουν τις αντιρρήσεις που θα αποσταλούν ταχυδρομικά.
Σήμερα επίσης θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες σε Έβρο, Εύβοια, Ηράκλειο, Κοζάνη και Πέλλα.
Στις 27 Ιανουαρίου ακολουθούν χάρτες από τις Διευθύνσεις Δασών Αθηνών, Γαλατσίου Αργολίδας, Αχαΐας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Ροδόπης και Φλώρινας.
Στις 3 Φεβρουαρίου ακολουθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Σάμου και Χίου.
Τέλος, στις 10 Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν δασικοί χάρτες σε Ανατολική Αττική (Γραμματικό, Βαρνάβας, Καπανδρίτι), Ιωάννινα, Κέρκυρα, Μαγνησία, Ξάνθη και Χαλκιδική για τη συμπλήρωση 33 περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)