Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φόροι και εισφορές «κλέβουν» το 60-70% του εισοδήματος μας


«Συμμέτοχος» στα κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων επιτηδευματιών και ελεύθερων επαγγελματιών μπήκε το δημόσιο από την αρχή του χρόνου.
Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα, η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και η θέσπιση νέας κλίμακας υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» το οποίο έχει ως αποτέλεσμα οι κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το 60% και το 70% επί του καθαρού εισοδήματος του 2016.

Αυτό σημαίνει ότι ειδικά οι επαγγελματίες που θα αντιμετωπίσουν ζητήματα μείωσης εισοδήματος κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς , κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς ρευστότητα αλλά και με συσσωρευμένα χρέη είτε στην εφορία είτε στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης τη στιγμή μάλιστα που ο εισπρακτικός μηχανισμός καταφεύγει μαζικά σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.

Δείτε περισσότερα στο thetoc.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)