Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκλωβισμένο τρένο στα χιόνια με 300 επιβάτες μετά το Δομοκό


Περιπέτεια για 300 περίπου επιβάτες των αμαξοστοιχιών 51 και 53 από Θεσσαλονίκη και Παλαιοφάρσαλα αντίστοιχα με προορισμό την Αθήνα στο ύψος του Δομοκού.
Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στο μεθεπόμενο σταθμό από το Δομοκό και προς το Λιανοκλάδι, στις Θέρμες, καθώς ο όγκος του χιονιού δημιούργησε πρόβλημα στην μηχανή.
Η περιπέτεια μεγάλωσε όμως από το γεγονός ότι τα 60 εκατοστά χιονιού που υπάρχουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν στην τηλεδιοίκηση να λειτουργήσει και να δοθούν οι εναλλακτικές διαδρομές για να αλλάξει η μηχανή και πλησιάζει άλλη από Παλαιοφάρσαλα η οποία στην ουσία θα σπρώξει την χαλασμένη!
Όπως μας διαβεβαίωσαν οι τεχνικοί του ΟΣΕ το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ξεπεραστεί, ωστόσο το χιόνι με τη σειρά του έχει… ξεπεράσει κάθε φαντασία και οι θερμαινόμενες αντιστάσεις δεν προλαβαίνουν να το απομακρύνουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις σε όλα τα δρομολόγια. Αυτό οφείλεται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι διαδρομές διασταύρωσης εξαιτίας του χιονιά και έτσι η όποια εναλλαγή στην κυκλοφορία μπορεί να γίνει μόνο σε Δομοκό, Λιανοκλάδι ή Τιθορέα.
efthia.gr
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φαράγγι Μέγα Ρέμα Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας:Από τα ομορφότερα και διασκεδαστικότερα φαράγγια... (Υπέροχες φωτογραφίες & video)

Νέα πυρκαγιά έξω από τα Καμένα Βούρλα - Σηκώθηκαν τα PZL (ΦΩΤΟ)