Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποκλεισμενα 30 χωρια στη Φθιωτιδα --Το υψος του χιονιου ξεπερασε τους 70 ποντους !



Στη Φθιώτιδα έχει σημειωθεί ύφεση της κακοκαιρίας, ωστόσο περισσότερα από 30 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς δεν έχουν φτάσει εκεί τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας. Πρόκειται για χωριά στις περιοχές Σπερχειάδας, Μακρακώμης και Ύπατης, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε και τους 60 πόντους. Σύμφωνα με την πολιτική προστασία συνολικά 48 μηχανήματα της Περιφέρειας, αλλά και ιδιωτών, που είναι μισθωμένα, όπως επίσης και των δήμων συνεχίζουν την προσπάθεια και σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει, αν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο βασικό οδικό δίκτυο.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης ιχ και λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά, ενώ παραμένουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά. Σύμφωνα με τους επιτελείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας «χρειάζονται ακόμα μικρές παρεμβάσεις για να δοθεί ελεύθερη κίνηση στα βαριά οχήματα στο μήκος της ΠΑΘΕ στη Φθιώτιδα».
Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, σύμφωνα με την αστυνομία, χρειάζονται αλυσίδες, ενώ υπάρχει απαγόρευση για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από το πεδινό τμήμα ακόμη και 10 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία. Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας - Δομοκού επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο στα ιχ που έχουν αλυσίδες. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η διέλευση των οχημάτων και στο δρόμο Λαμίας - 'Αμφισσας, τόσο στην περιοχή του Μπράλου, όσο και από το 51ο χιλιόμετρο μετά τη Γραβιά.

Στην παλαιά εθνική οδό για Λιβαδειά αντιμετωπίζονται προβλήματα στην περιοχή της Αμφίκλειας, όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και σε ορισμένα σημεία είναι απαραίτητη η χρήση των αλυσίδων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Φθιώτιδας, με βάση τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το σύνολο των δήμων.
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)