Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί της εφορίας για το 2017


Ξεκινά για το νέο έτος το πρόγραμμα πλειστηριασμών ακινήτων της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων εναντίον οφειλετών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο της αρχής (www.publicrevenue.gr) στις 8 Μαρτίου πρόκειται να εκπλειστηριαστεί διαμέρισμα 66 τ.μ. στην Θεσσαλονίκη το οποίο ανήκει σε οφειλέτη που χρωστά σε δημόσιο το εντυπωσιακό ποσό των 25 εκατ. ευρώ (τα 14 από αυτά αφορούν προσαυξήσεις). Σημειώνεται πως η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 56 χιλ. ευρώ.




Ο δεύτερος πλειστηριασμός που έχει προς το παρόν προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου αφορά οικόπεδο 1.158 τ.μ. στην Πρέβεζα με τιμή πρώτης προσφοράς τα 80.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ακινήτου χρωστά στο δημόσιο άνω των 150 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα πλειστηριασμών ακινήτων της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων επικεντρώνεται σε οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι χρωστούν περισσότερα από 150 χιλ. ευρώ. Ωστόσο, με δεδομένη την κατάρρευση των τιμών στην κτηματαγορά αλλά και τα επεισόδια που δημιουργούνται στα ειρηνοδικεία η προσέλευση ενδιαφερόμενων σε πλειστηριασμούς είναι ουσιαστικά μηδενική με αποτέλεσμα να μην εισπράττει το Δημόσιο.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)