Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταβολή αποζημιώσεων στους 163 δικαιούχους για απαλλοτριώσεις στην Ανατολική Φθιώτιδα


lamia_fonografos_b (2)
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Βουλευτή Φθιώτιδας Μιχελή Θανάση
Θέμα: Καταβολή αποζημιώσεων απαλλοτριώσεων Ανατ. Φθιώτιδας
Ύστερα από επίμονες και συνεχείς προσπάθειες μας επί μήνες, προς κάθε κατεύθυνση (Ταμείο Παρακαταθηκών-Δανείων, Υπουργεία Μεταφορών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Νομικό Συμβούλιο του κράτους), κατέστη δυνατή η εκταμίευση των περίπου 504.000 ΕΥΡΩ για την αποζημίωση των 163 δικαιούχων, κατοίκων της Ανατολικής Φθιώτιδας, λόγω απαλλοτρίωσης κτημάτων τους για την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού.
Συγκεκριμένα η υπόθεση (απόφαση 112 / 2009 του Εφετείου Λαμίας) λίμναζε για χρόνια στις υπηρεσίες του Ταμείου Παρακαταθηκών-Δανείων, παρ’ όλο που το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών-Υποδομών κατέθεσε στο Ταμείο το 2014, το αντίστοιχο ποσό. Σε άλλη βέβαια ίδια περίπτωση (απόφαση 11 / 2013 του Εφετείου Λαμίας) για την ίδια περιοχή (Νέα Οδός Ανατολικής Φθιώτιδας), οι υπηρεσίες του Ταμείου έσπευσαν το Δεκέμβρη του 2014 να αποδώσουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Είναι άραγε κι αυτό ένα δείγμα τυχαίας παράλειψης ή γραφειοκρατίας ή μήπως παρεμβάσεων και διαπλοκής; Θεωρούμε πως δεν είναι του παρόντος, μέλλει όμως να διερευνηθεί.
Επί του παρόντος μας αρκεί η θετική εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και η σημερινή αποδοχή αυτής από τον Διοικητή του Ταμείου, σύμφωνα με την οποία θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα ποσά που η από το 2009 Εφετειακή απόφαση ορίζει. Αναμένουμε και τη γρήγορη διεκπεραίωση.
Λαμία 23 Ιανουαρίου 2017
fonografos.net
  Θανάσης Μιχελής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)