Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

159 μηχανήματα επιχειρούν σε όλη τη Στερεά Ελλάδα


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον στρατό και το Πυροσβεστικό Σώμα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που επικρατεί στις πέντε περιφερειακές ενότητες. Έως αυτή την ώρα:
Στη Βοιωτία οι δρόμοι έχουν διατηρηθεί ανοιχτοί, η χιονόπτωση έχει σταματήσει, ωστόσο καταγράφονται ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες και όγκος χιονιού στα βόρεια του νομού. Επιχειρούν 11 οχήματα.
Στην Εύβοια επιχειρούν περίπου 60 μηχανήματα, κυρίως σε χωριά που έχει διακοπεί η πρόσβαση ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με τη ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση παροχής της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που είχαν προκύψει προβλήματα. Στην Κύμη, όπου η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αυτή την ώρα βρέχει, ενώ επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα της περιφέρειας για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων χωριών. Όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό.
Στην Ευρυτανία επιχειρούν 35 μηχανήματα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές , στην πρωτεύουσα του νομού, το χιόνι ξεπερνά τα 60εκ.
Στη Φθιώτιδα όπου συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση, επιχειρούν 37 μηχανήματα που παρεμβαίνουν συνεχώς για να διατηρηθούν ανοιχτές όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Στην Φωκίδα επιχειρούν 16 μηχανήματα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι όλοι ανοιχτοί.
Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων στο δρόμο Άμφισσα-Λαμία ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται στα ορεινά του νομού.
Συνολικά 159 μηχανήματα, με τα πληρώματά τους επιχειρούν σε ολόκληρη τη Στερεά.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη συνεχίζεται η επιφυλακή στην οποία έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται έως αυτή την ώρα, ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε:
«Αν δεν είχαμε ενεργήσει άμεσα, η κατάσταση, με δεδομένη την ποσότητα του χιονιού που πέφτει, θα ήταν εκτός ελέγχου. Μέχρι στιγμής ο συντονισμός μεταξύ αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων έχει βοηθήσει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές. Όλοι οι άνθρωποι της Περιφέρειας, του στρατού και της πυροσβεστικής έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους για να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται, κυρίως στο οδικό δίκτυο, αλλά και στα χωριά όπου δεν υπάρχει πρόσβαση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)