Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017 ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Αταλάντης


atalanth3
Την επαναλειτουργία του Λυκείου Λάρυμνας ζητεί ο Δήμος Λοκρών
Την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2017, αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ Λοκρών, προκειμένου να συμεπριληφθεί σε αυτό το έργο «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕ∆ΟΥ ∆.Κ. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ∆ΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ» προϋπολογισµού 297.600,00 €.
Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προκειμένου να έχει υπόσταση έπρεπε να εγγραφεί στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους που θα υλοποιηθεί (και στο 2016). Έτσι ήταν απαραίτητη η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που είχε ψηφισθεί στο προηγούμενο ΔΣ. Στο συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, αναμορφώθηκε ανάλογα και ο τρέχων προϋπολογισμός, από και προς το αποθεματικό όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Το Λύκειο Λάρυμνας
Πρέπει να σημειώσουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Λοκρών, επανήρθε στην επικαιρότητα η επαναλειτουργία του Λυκείο Λάρυμνας, με την αφορμή την υποβολή προτάσεων προς το υπουργείο σχετικά με τις σχολικές μεταβολές εντός της αρμοδιότητας του Δήμου. Ομόφωνα λοιπόν το ΔΣ αποφάσισε να μην γίνει καμία μεταβολή (ούτε για το Δημοτικό Σχολείο Λιβανατών που προβλέπεται στην πρόταση της Πρωτοβάθμιας) και να ζητήσουν την επαναλειτουργία του Λυκείου Λάρυμνας για τους παρακάτω λόγους:
Το Λύκειο Λάρυµνας που θα δηµιουργηθεί θα στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας της Εταιρείας ΛΑΡΚΟ όπου και λειτουργεί το Γυµνάσιο Λάρυµνας µε µηδενικό κόστος επιβάρυνσης στο κράτος εφόσον όλες οι δαπάνες της συντήρησης και της θέρµανσης τις καλύπτει η εταιρεία η οποία φροντίζει και για τη δωρεάν διαµονή των εκπαιδευτικών στις οικίες που ανήκουν στον οικισµό της.
  • Η Λάρυµνα δεν είναι µια οποιαδήποτε περιοχή! Οι συνδηµότες µου είναι πραγµατικοί «ήρωες» αφού επιµένουν, παρά τις αντιξοότητες, να ζουν στην πιο «δύσκολη» περιοχή της Ελλάδας µε τα σχετικά περιβαλλοντικά προβλήµατα οι µετακινήσεις των µαθητών µας στο πεπαλαιωµένο οδικό µας δίκτυο θα είναι και χρονοβόρες και επικίνδυνες για τη σωµατική και την ψυχική τους ακεραιότητα.
  • Τα εν λόγω σχολεία σε καµία περίπτωση δεν «φυλλορροούν»! Αντιθέτως παρουσιάζουν αυξητική τάση στο µαθητικό δυναµικό τους Η συνολική κατάσταση των σχολικών κτιρίων που τα στεγάζουν είναι άριστη και οι γονείς δηλώνουν απολύτως ικανοποιηµένοι από κάθε άποψη για την εκπαίδευση που ελάµβαναν και λαµβάνουν έως τώρα τα παιδιά τους.
Οι κάτοικοι γενικότερα των Τοπικών κοινοτήτων είναι πεπεισµένοι ότι η διατήρηση και λειτουργία των σχολείων τους – των µοναδικών πυρήνων πολιτισµού, δηµιουργικότητας και κοινωνικής συσπείρωσης που έχουν αποµείνει στον τόπο τους, ενισχύει αποφασιστικά τις Κοινότητές τους και θα τις θέσει σε τροχιά ανάπτυξης, σε αντίθετη περίπτωση δηλώνει έως και τον τελικό αφανισµό τους.
  • Κάθε σχολείο, όσο µικρό κι αν είναι, αποτελεί εστία δηµιουργικότητας, ποµπό µετάδοσης γνώσεων, πυρήνα πολιτισµού, πόλο κοινωνικής συσπείρωσης για την τοπική κοινωνία που το περιβάλλει. Ελλείψει άλλων, η αναγκαιότητα της ύπαρξής του είναι πρόδηλη για την κάθε Κοινότητα.
  • Οι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχηµάτων µε τραγικές συνέπειες για τα παιδιά επιτείνονται και από την κακή κατάσταση της διαδηµοτικής οδοποιίας. Οι στενοί και πεπαλαιωµένοι δρόµοι θα αποτελούν σε καθηµερινή βάση µια µόνιµη απειλή για την σωµατική ακεραιότητα των µαθητών και µόνιµη πηγή άγχους και ανασφάλειας για τους ίδιους, τους γονείς τους και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Τέλος, δεν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι η διατήρηση και λειτουργία των σχολικών µονάδων ως έχει , τίθεται στην εποχή µας επειδή οι Τοπικές Κοινότητες έχασαν, ήδη, ένα µεγάλο µέρος του πληθυσµού τους. Ωστόσο, πιθανή κατάργηση των σχολείων είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει και µάλιστα ραγδαία αυτή την τάση, καθώς πολλοί νέοι γονείς θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους και θα µετοικήσουν για να µην ταλαιπωρούν τα παιδιά τους µε τις καθηµερινές µετακινήσεις. Η ερήµωση της υπαίθρου µας θα ενταθεί στο µέλλον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)