Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένταξη του Οικοδοµικού Συνεταιρισµού Οικονοµικών Υπαλλήλων του Κράτους «Η ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ» στο ∆ήµο Μώλο Αγίου Κων/νου


Αριθµός Απόφασης:14/182/2016
Εισήγηση του ∆ηµοτικού Συµβούλου Μακρυνίτσα ∆ηµήτριους: «Ο Οικοδοµικός Συνεταιρισµός Οικονοµικών Υπαλλήλων του Κράτους «Η ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ», βρίσκεται εντός των ορίων του ∆ήµου, ιδρύθηκε ως νόµιµος οικισµός το 1968, διαθέτει εγκεκριµένο σχέδιο, έχει διαλυθεί µε δικαστική απόφαση στις 19/12/2014 και στο ∆ήµο παραχώρησε όλα τα ακίνητα που είχε στην ιδιοκτησία του, όπως δρόµους, κοινοχρήστους χώρους (πλατείες, παιδικές χαρές, εκτάσεις σχολείων) και τα δίκτυα υποδοµών του µε πράξη παραχώρησης της 18/10/2015. Ακόµη παραχώρησε στο ∆ήµο Μώλου Αγίου Κων/νου οποιαδήποτε απαίτησή του προς τρίτο ή µη. Ο ∆ήµος συλλέγει τα απορρίµµατα των οικιστών εδώ και δεκαετίες µε επιβολή αντίστοιχου τέλους µέσω του λογαριασµού της ∆ΕΗ, όπως επίσης φροντίζει για τον φωτισµό των κοινοχρήστων χώρων. Ο οικισµός είναι πλέον αναπόσπαστο τµήµα του ∆ήµου µας, αποτελεί έναν ενεργό οικισµό µε πάνω από 120 κατοικίες και γύρω στις 300 ιδιοκτησίες, µε θετικά αποτελέσµατα για το ∆ήµο µας και δηµογραφικά και από οικονοµικής άποψης. Επίσης τα έξοδα που δηµιουργούνται για το ∆ήµο από την καθαριότητα και στην ύδρευση στην περίπτωση ένταξής του στο ∆ήµο, θα δηµιουργούν αντίστοιχα έσοδα µέσω των λογαριασµών καθαριότητας και ύδρευσης. Τέλος οι κοινόχρηστοι χώροι οι οποίοι παραχωρούνται στο ∆ήµο µας είναι πάνω από 30 στρέµµατα και µπορούν να αποβούν ιδιαίτερα χρήσιµοι σε µια περιοχή που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόµενη περιοχή σε όλο το ∆ήµο µας µε βάση τα δηµογραφικά στοιχεία. Για όλους τους παραπάνω λόγους εισηγούµαι την αποδοχή ένταξης του οικισµού στο ∆ήµο Μώλου Αγίου Κων/νου µε όσες ευθύνες και υποχρεώσεις δηµιουργεί αυτή η ένταξη. Ο ∆ήµος Μώλου Αγίου Κων/νου και οι αρµόδιες υπηρεσίες του θα έχουν το δικαίωµα να επιβάλλουν δυνητικό τέλος στους οικιστες του οικισµού «Η ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ» εφόσον κρίνουν απαραίτητη την οικονοµική συνεισφορά τους στην εκτέλεση κάποιοι έργου κοινής ωφέλειας. Επίσης ο ∆ήµος Μώλου Αγίου Κων/νου διατηρεί το δικαίωµα είσπραξης τυχόν οφειλών οικιστών προς τον οικισµό «Η ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ» εφόσον κρίνει απαραίτητο ότι θα πρέπει για διάφορους νοµικά ισχυρούς λόγους να εισπραχθούν από το ∆ήµο.».
 Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος Νικολόπουλος Σπυρίδων ρώτησε αν η όλη διαδικασία στοιχίσει στο ∆ήµο; . Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος Μακρυνίτσας ∆ηµήτριος, είπε: Αυτό που στοιχίζει άµεσα, που πρέπει να στοιχίσει, είναι η τοποθέτηση των ρολογιών, γιατί δεν υπάρχουν ρολόγια, αλλά όµως για τα ρολόγια αυτά οι οικιστές θα πληρώσουν µε βάση το τιµολόγιο που είναι για τα εντός σχεδίου. Γιατί είναι οικισµός συγκεκριµένος.
 Ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος Φακίρης Ταξιάρχης, είπε:
 Εάν κατάλαβα καλά, που µάλλον όπως το διαβάσατε κα Πρόεδρε, λέµε τώρα να µπει ένταξη Οικοδοµικού συνεταιρισµού ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ στο ∆ήµο. Υπάρχει µία απόφαση όµως Τοπικής Κοινότητας Καινούριου, που βάζει κάποιες προϋποθέσεις. Έχουν ειπωθεί εδώ µέσα, τα έχουµε ξαναπεί µαζί εδώ. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι οι εξής: δυνητικό τέλος που το αναφέρατε. Πότε θα µπει; ∆ε θα το καθορίσουµε σήµερα; Θα µπει κάποια στιγµή µετά. Εδώ υπάρχουν, προτείνω δηλαδή να µπει δυνητικό τέλος ανά τετραγωνικό µέτρο οικοπέδου και άλλο δυνητικό τέλος ανά τετραγωνικό µέτρο οικίας. Κανονικά. Γιατί κάποια οικόπεδα είναι αδόµητα. Επίσης θέλω να γνωρίζει και το Σώµα, ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ, χρωστάει ρεύµα στο ∆ήµο αρκετά χρόνια. Στο ∆ήµο, ναι. Γιατί παίρνει από ρολόι από εκεί που παίρνει. Από το αντλιοστάσιο του Καινούργιου. ∆εν έχουν πληρωθεί αυτά τα χρήµατα. Και ένα άλλο ζήτηµα τεράστιο είναι ότι αυτοί τώρα υδρεύονται µε δικιά τους γεώτρηση. Εκεί που περνάει ο αγωγός έχει χαλάσει όλος ο δρόµος. Αυτά είναι γραµµένα νοµίζω στην απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Καινούργιου, είναι εδώ ο Πρόεδρος αν θέλετε περισσότερες διευκρινήσεις. Αυτά πρέπει να ληφθούν, εγώ δε λέω να µη µπει, όλος ο κόσµος παρακαλάει να µπει, εκεί πέρα υπάρχουν και διενέξεις µεταξύ των. Έγινε λύση εκκαθάριση, ωραία να µπει στο ∆ήµο. Καθαριότητα και τέλη φωτιζόµενης επιφάνειας πληρώνει από χρόνια εδώ, στο ∆ήµο. Αυτό που δεν πληρώνει είναι µόνο το νερό. Όπως είπε και ο κος Αντιδήµαρχος, υπάρχει ηµερολόγιο απ’ όταν έχουν να πληρώσουν , να υπάρχει µια δικαιοσύνη για όλους εκεί, να αρθούν και αυτές οι ανωµαλίες που υπάρχουν. Αλλά να εστιάσουµε και σε αυτό το πράγµα. ∆ηλαδή πρέπει να γίνει το ασφαλτικό που έχουν χαλάσει αυτοί µε τον δικό τους τον αγωγό, ο οποίος είναι τίποτα. ∆ηλαδή δεν µπορεί να µπει άνευ όρων. Αυτά να τα δούµε. Όχι να µπει τώρα και αύριο …, να τα αφήσουµε έτσι αυτά. Αυτά είχα να πω. Συµφωνώ, προφανώς, να µπει. Με τις παρατηρήσεις όµως.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καινούργιου, Γεωργίου ∆ηµήτριος, είπε: Με κάλυψε ο κος Φακίρης. Τα είχαµε ξανασυζητήσει κ. ∆ήµαρχε και πιο πριν εδώ, τα θέµατα, για το δρόµο, αυτό που είπε ο κος Φακίρης. Εγώ το µεγάλο πρόβληµα το οποίο θα αντιµετωπίσουµε εκεί είναι τα 300 οικόπεδα τα οποία θα αναλάβουµε υποχρεώσεις εκεί να τα καθαρίσουµε. Σίγουρα γιατί όταν θα µπουν µέσα 120 οικίες και 300 οικόπεδα, ένας οργανωµένος οικισµός, µε τους δρόµους, µε σχέδιο πόλεως, οτιδήποτε, έχει και υποχρεώσεις. Γιατί θα ήθελα, µια και είναι και ο κος Αντιδήµαρχος των Καµένων Βούρλων εδώ, ο κος Μακρυνίτσας, που ανήκει αν µπει, που λογικά πρέπει να µπει ένας οικισµός οργανωµένος µέσα στο ∆ήµο, θα έχει και έσοδα, θα έχουµε και τις ανάλογες υποχρεώσεις. Καθαρισµό των 30 στρεµµάτων κοινοχρήστων χώρων, πλατεία, θα χρειαστούµε ντουζιέρες για τους λουόµενους, που φτάνουν 600 κάτοικοι το καλοκαίρι. Είναι αυτή τη στιγµή 50 µε 70 κάτοικοι µόνιµοι. Γιατί µέχρι τώρα και από την προηγούµενη ∆ηµοτική Αρχή και από τη δικιά µας διοίκηση δεν είδα µεγάλη υποστήριξη σε ένα οικισµό ο οποίος δεν έχει µπει µέσα. γιατί αν µπει µέσα θα έχουν απαιτήσεις, θα έχουν απαιτήσεις για το φως στην παιδική χαρά, θα έχουν απαιτήσεις για τον καθαρισµό των δρόµων, θα έχουν απαιτήσεις για τα ντουζ που σας είπα. Αν πιστεύετε ότι µπορούµε να ανταπεξέλθουµε, έχουµε τόσους δηµοτικούς χώρους κοινόχρηστους συν 30
Συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)