Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι δικαιούνται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΟΓΑ


Με τη συμπλήρωση των 67 ετών θα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στον ΟΓΑ για τη χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύψους 360 ευρώ, οι ανασφάλιστοι, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η οποία καθορίζει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για τη χορήγηση του επιδόματος ισχύουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
Ο δικαιούχος να έχει συμπληρώσει τα 67, να μη λαμβάνει ή να μη δικαιούται σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα μεγαλύτερη από 360 ευρώ, να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 χρόνια, να έχει ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 4.320 ευρώ ή οικογενειακό μέχρι 8.640 ευρώ, φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας κάτω από 90.000 ευρώ και τεκμήριο αντικειμενικής δαπάνης κινητής περιουσίας κάτω από 6.000 ευρώ.
Ο έλεγχος του εισοδηματικού κριτηρίου γίνεται με βάση τα εισοδήματα της δήλωσης του φορολογικού έτους που προηγείται της αίτησης.
Στο ατομικό και στο οικογενειακό εισόδημα συνυπολογίζονται τα ποσά που έχει εισπράξει ή που δικαιούται να εισπράξει ο ίδιος και ο/η σύζυγος από βοηθήματα, οικονομικές ενισχύσεις ή άλλες συντάξεις ή επιδόματα, εκτός των εξαιρέσεων που ρητά αναφέρονται στον νόμο.
Συνυπολογίζεται επίσης κάθε άλλο εισόδημα και έσοδο που δεν έχει δηλωθεί, ακόμα και αν απαλλάσσεται από τον φόρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)