Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σταϊκούρας: Η χώρα, τους τελευταίους 18 μήνες, έκανε βήματα προς τα πίσω.

Άρθρο του Χρήστου Σταϊκούρα στην εφημερίδα “Η Άποψη του Σαββατοκύριακου” – “6 αναπτυξιακές προτάσεις κόντρα στις κυβερνητικές εμμονές”
Όπως υποστηρίζεται πλέον και από ποσοτικούς δείκτες, μετά τα δείγματα σταθεροποίησης το 2014, η οικονομία «παλινδρομεί βυθιζόμενη», ως αποτέλεσμα των ιδεοληψιών, της αβελτηρίας και των παλινωδιών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, των ανερμάτιστων χειρισμών του 1ου εξαμήνου του 2015 και της 7μηνης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της 1ης αξιολόγησης του προγράμματος.
Πρόσφατα, οι εκτιμήσεις του Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ανεβάζουν το κόστος εκείνων των χειρισμών από τα 85 μέχρι τα 100 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης οδήγησε σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία πλέον αθροίζουν στα 9 δισ. ευρώ, και σε επώδυνες δεσμεύσεις για τη χώρα, όπως είναι το νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων και ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σημειώνω την λανθασμένη εμμονή της Κυβέρνησης στην αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Επιλογή, η οποία, όπως και στο 1ο Μνημόνιο, έχει αποδειχθεί οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη.
Δείτε το αποτέλεσμα εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)