Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νεο ατυχημα στη ΛΑΡΚΟ --Σωθηκαν απο τυχη δυο εργαζομενοι !


Απο τύχη δεν θρηνήσαμε ενα ακόμη θύμα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ οπου σημειώθηκε νέο ατύχημα στη γερανογέφυρα των ηλεκτροκαμίνων .Το ευτύχημα είναι οτι δεν τραυματίστηκε κανείς απο τους εργαζόμενους της βάρδιας ,ωστόσο το περιστατικό εδωσε αφορμή για νέα καταγγελία απο το Σωματείο Εργαζομένων που μιλά για  έλλειψη μέτρων ασφαλείας.
''Η διοίκηση και η τοπική διεύθυνση του εργοστασίου θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα '' επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ανδρέας Κορέντζελος .
Το περιστατικό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείου των εργαζομένων, που έχει προκυρήξει 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια για την Τρίτη 14-06-2016.
Στην ανακοινωσή του το Σωματείο   των εργαζομένων υποστηρίζει  ότι ''τα μέτρα ασφαλείας του εργοστασίου είναι ελλιπή από τη μία άκρη του εργοστασίου στην άλλη.''
Το περιστατικό που έγινε με την Γερανογέφυρα των Ηλεκτροκαμίνων δεν είναι το μοναδικό στο χώρο του εργοστασίου.
Πριν κάποιους μήνες είχαμε και ένα περιστατικό στο τμήμα του Π0 που ξεκόλλησε η καμπίνα από την Γερανογέφυρα στην Α΄ ΥΛΩΝ.
Θα πρέπει η Διοίκηση και η Τοπική Δ/νση του εργοστασίου να λάβουν πολύ σοβαρά και να ασχοληθούν με τα μέτρα ασφαλείας που αφορούν τους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις. Να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που αντί να διορθώσουν προβλήματα τα διογκώνουν .

Το Σωματείο ζητά  ''να παρθούν μέτρα καθαρά για την ασφάλεια των εργαζομένων, να γίνονται σωστά οι συντηρήσεις των εγκαταστάσεων , των μηχανημάτων , των Γ/Φ όπως και των οχημάτων ώστε ο κάθε συνάδελφος να δουλεύει με ασφάλεια στο πόστο εργασίας του.
Για μας το χθεσινό συμβάν δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός.
Στο χώρο των Η/Κ αλλά και γενικότερα στις Γ/Φ του εργοστασίου παρατηρείται ελλιπής πρόληψη συντήρησης .
Χτες στο μεσαίο γερανό των Η/Κ  , διαλύθηκε όλο το group της μεγάλης μπασδέκας, με αποτέλεσμα το προστατευτικό της μπασδέκας να πέσει και να διαλύσει το μεταλλικό κιόσκι των θολατζήδων ( την συγκεκριμένη στιγμή βρίσκονταν κάτω από το κιόσκι δύο συνάδελφοι), ο γάντζος να πέσει 3 μέτρα πιο μακριά στο θόλο και το φορτίο της πάστας να πέσει πάνω στο κάγκελο του Η/Κ, με κίνδυνο την αποκόλληση του κάγκελου, και να καταλήξει στο πατάρι του θόλου φορτίο 5 τόνων με όλες τις συνέπειες που μπορούσαν να συμβούν''.


''Η οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στην εταιρία-επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων - δεν είναι και ότι καλύτερο και δυστυχώς αντιμετωπίζουμε φαινόμενα τέτοιου τύπου γιατί η φτώχεια φέρνει γκρίνια και η φτώχεια θα δημιουργεί ατυχήματα γι΄ αυτό κι εμείς ζητάμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων , τα μέτρα ασφαλείας να είναι επαρκή ώστε ο κάθε εργαζόμενος να δουλεύει με ασφάλεια και να μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του , γι΄ αυτό σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού θα είμαστε αμείλικτοι''.
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)