Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την παραλιακή Αγ. Κωνσταντίνου


Agios konos- Καλά μαντάτα έφερε ο Σαρακιώτης από το υπουργείο υποδομών -
Συνάντηση με τον αρμόδιο Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης παρακολουθώντας το έργο ανακατασκευής της Παραλιακής Οδού του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ένα έργο που μεταξύ άλλων ωφελειών, αυξάνει την προσβασιμότητα στο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Φθιώτιδας με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 8.600.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για το εν λόγω έργο, ενώ και το σχετικό τεύχος δημοπράτησης πρόκειται να υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών.
Το έργο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργασίες βελτίωσης της κυκλοφοριακής λειτουργίας σε μήκος 2,7 χλμ στην παραλιακή οδό, εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου, εργασίες ηλεκτροφωτισμού στον ισόπεδο κόμβο Λογγού, επαναδιαμόρφωση του ισόπεδου κόμβου Καμένων Βούρλων.
sarakioths Giannhs«Οι ως άνω παρεμβάσεις βελτίωσης και συμπλήρωσης του μέρους αυτού του παράπλευρου δικτύου Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ αποβλέπουν στη δημιουργία μιας αξιόπιστης οδικής υποδομής που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας, της οδικής ασφάλειας και του επιπέδου εξυπηρέτησης των κατοίκων, επισκεπτών και διερχόμενων οδηγών, με δεδομένη την αύξηση της προσβασιμότητας στο Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στους γειτνιάζοντες οικισμούς, ενώ το έργο θα έχει σαφώς πολύ θετικές επιπτώσεις στην απασχόληση δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου», δηλώνει ο βουλευτής Φθιώτιδας που παρακολουθεί στενά κι αυτό το θέμα έχοντας συνεχείς επαφές με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών, προκειμένου, όπως υποστηρίζει, «να διασφαλισθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του τόσο σημαντικού αυτού έργου για την ανάδειξη τόσο των παρακείμενων περιοχών όσο και την εν γένει οικονομική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Φθιώτιδος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)