Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιοι έχασαν το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ

Συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων έχασαν την κουτσουρεμένη α' δόση των οικογενειακών επιδομάτων είτε λόγω αλλαγής του ηλικιακού ορίου, είτε λόγω αλλαγής του έτους χορήγησης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αρκετοί οι «χαμένοι» της διαδικασίας και τώρα θα πρέπει να υποβάλλουν με τη φορολογική τους δήλωση διορθωμένο έντυπο Α21, έτσι ώστε να κριθούν θετικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ και να λάβουν τα επιδόματα αυτά (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), από την επόμενη καταβολή τους και ύστερα. Η Α' δόση, πάντως, αν και καταβλήθηκε μόλις στο 50%, χορηγήθηκε σε 701.000 δικαιούχους.




Ειδικότερα, τα Οικογενειακά Επιδόματα δεν χορηγήθηκαν σε εκείνους που δεν τα είχαν λάβει ούτε το 2015 και οι περιπτώσεις τους εκκρεμούν. Επίσης, σε όσους έχουν παιδί που το 2015 σπούδαζε και ήταν 24 ετών ή δεν σπούδαζε και ήταν 18 ετών. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η αύξηση της ηλικίας των τέκνων είχε ως αποτέλεσμα να θέσει εκτός χορήγησης οικογενειακών επιδομάτων τους δικαιούχους της περσινής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο.

Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)

Ποιοι έχασαν το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ



           

Του Βασίλη Αγγελόπουλου Συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων έχασαν την κουτσουρεμένη α' δόση των οικογενειακών επιδομάτων είτε λόγω αλλαγής του ηλικιακού ορίου, είτε λόγω αλλαγής του έτους χορήγησης.
- See more at: http://www.neashmera.gr/poioi-ehasan-oikogeneiako-epidoma-toy-oga#sthash.71GBcFNz.dpuf
Ποιοι έχασαν το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ Ποιοι έχασαν το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ Ποιοι έχασαν το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ dikaiologitika.gr

Make Money Online : http://ow.ly/KNICZ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)