Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάλεσμα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη Γενική Απεργία της Πέμπτης


Κάλεσμα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη Γενική Απεργία της Πέμπτης
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν στην 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση, της Πέμπτης 7 Απριλίου 2016 «και να διατρανώσουν μαζί με όλους τους υπαλλήλους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα την αντίθεσή τους στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατόπιν εντολής των δανειστών», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.Μαζικά και ενωτικά καλούνται επίσης να δώσουν το παρώνν στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 το πρωί, όπως επίσης και σε άλλες Συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Χώρας. «Στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στη συγκυβέρνηση και στην τρόικα ότι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα δεν θα δεχθούν την "αντιασφαλιστική" μεταρρύθμιση», προσθέτει και συνεχίζει:
«Περιλαμβάνει μέτρα-σφαγείο που όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα και να αποτρέψουν την κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά θα την επιτείνουν, διαλύοντας ό,τι έχει μείνει μέχρι σήμερα όρθιο. Κι αυτό, ταυτόχρονα με τη πλήρη εξαθλίωση των ασφαλισμένων, αφού οι συντάξεις, μετά από πολλές περικοπές τώρα θα μετατραπούν σε φιλοδώρημα. Το προδίδει αυτό το ποσό του 1,8 δις ευρώ που προβλέπεται για περικοπές από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες.
Και υπάρχει συνέχεια. Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. που συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου, κ.λπ.), να αυξήσει τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), να αυξήσει τις εισφορές για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και να μειώσει περαιτέρω τις παροχές σε όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων, νυν και μελλοντικών. Αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του Μ.Τ.Π.Υ.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να ανατρέψουν τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και των δανειστών, να αποτρέψουν τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και να εμποδίσουν την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Τώρα είναι η ώρα του δυναμικού αγώνα. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πώς δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις. Ή ανατρέπονται τα σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα ή μπαίνει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση που αν περάσει η μεταρρύθμιση θα αποτελεί πλέον προνόμιο για τους λίγους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)