Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ετοιμάζεται φορέας για την δημιουργία αεροδρομίου στην Κεντρική Ελλάδα . Στο ΕΒΕ Φθιώτιδας η πρώτη συνάντηση

Την ανάγκη να αποκτήσει η κεντρική Ελλάδα ένα δικό της αεροδρόμιο τονίζει το επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το επιμελητήριο της Μαγνησίας τα οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στην σύσταση φορέα για τη προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και ανάπτυξη πτήσεων προς το αεροδρόμιο Κ.Α.Ν.Α και ανάδειξη αυτού ως αεροδρόμιο κεντρικής Ελλάδος . Πρόκειται για τον κρατικό αερολιμένα Νέας Αγχιάλου και στόχος είναι η περιοχή να αποκτήσει το δικό της αεροδρόμιο, ώστε να ενισχύσει το τουριστικό της προφίλ και να στοχεύσει σε περισσότερο εξωστρεφείς δράσεις, με στόχο να ενδυναμωθεί κυρίως η τοπική οικονομία. Γι αυτό το λόγο τα δύο επιμελητήρια καλούν όλα τα επιμελητήρια της Στερεάς και της Θεσσαλίας αλλά και τους ξενοδόχους και τα τουριστικά γραφεία την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου σε μία κοινή συνάντηση για την ανταλλαγή απόψεων και δράσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Δημιουργία φορέα Προσέλκυσης Αεροπορικών Εταιρειών & Ανάπτυξης πτήσεων προς το αεροδρόμιο Κ.Α.Ν.Α (VOL) και ανάδειξη αυτού ως Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας»

Κύριοι Πρόεδροι,
Σε παλαιότερες επαφές που πραγματοποιήσαμε με εκπροσώπους Επιμελητηρίων της Κεντρικής Ελλάδας, είχαμε συμφωνήσει πως είναι αναγκαίο η περιοχή να αποκτήσει το δικό της αεροδρόμιο, ώστε να ενισχύσει το τουριστικό της προφίλ και να στοχεύσει σε περισσότερο εξωστρεφείς δράσεις, με στόχο να ενδυναμωθεί κυρίως η τοπική οικονομία.
Το συγκεκριμένο ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει ο Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου, ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται κυριολεκτικά στην καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας και προσφέρει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να είναι εφικτό να στηριχθεί από όλες τις όμορες περιοχές. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, στο παρελθόν είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να συσπειρώσει τα Επιμελητήρια & τις αντίστοιχες Ενώσεις Ξενοδόχων των Νομών της Κεντρικής Ελλάδας, με στόχο τη δημιουργία ενός Οργανισμού που θα αναλάβει να προσελκύσει αεροπορικές εταιρείες και να αναπτύξει πτήσεις προς το αεροδρόμιο Κ.Α.Ν.Α. (VOL) ώστε να καταστεί Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας.
Προκειμένου να επικοινωνήσουμε το μήνυμα της κοινής δράσης όλων των συναρμόδιων φορέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας & το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην εν λόγω συνάντηση για τη διαμόρφωση του Οργανισμού την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 14:30, στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (Όθωνος 3, Λαμία).
Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί πρόταση σχεδίου λειτουργίας του Οργανισμού - καταστατικό, ενώ ο τίτλος του (βάσει καταστατικού) θα είναι: «Οργανισμός Προσέλκυσης Αεροπορικών Εταιρειών & Ανάπτυξης πτήσεων προς το αεροδρόμιο Κ.Α.Ν.Α (VOLμε το διακριτικό τίτλο «Οργανισμός τουριστικής προβολής & μάρκετινγκ Κεντρικής Ελλάδας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)