Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαμία: Ξεκινούν έλεγχοι για το κάπνισμα με εντολή Εισαγγελέα



Αυστηρή εντολή από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Νικήτα Θεολογίτη, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για εντατικούς ελέγχους σχετικά με το κάπνισμα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι καταγγελίες που φθάνουν στο γραφείο του Εισαγγελέα είναι πολλές, όμως λόγω των γιορτών υπήρξε κάποια ανοχή, για να μην "διαταραχθεί" το κλίμα στην αγορά. Τώρα όμως οι εντολές είναι αυστηρές.
Στο «στόχαστρο» καπνιστές, τασάκια, ταμπέλες, σήμανση και βιβλία αναφοράς των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη σχετική σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, τα οποία θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά 15 τ.μ., στην εύρεση σταχτοδοχείων κατά τον έλεγχο του χώρου, στην ύπαρξη βιβλίου αναφοράς για την καταγραφή του ελέγχου και των αποτελεσμάτων αυτού.
Οι έλεγχοι θα γίνουν σε κάθε χώρο που σχετίζεται με την δημόσια υγεία, όπως είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετερίες, μπαρ, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, κλπ), οι τράπεζες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία και στα νοσοκομεία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά θα γίνονται συστάσεις. Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρξει συμμόρφωση από τους υπεύθυνους των καταστημάτων, θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα που προβλέπονται και τα οποία δυστυχώς είναι πολύ τσουχτερά.


Πηγή: lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)