Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρχίζουν κατασχέσεις μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ


«Μπαράζ» κατασχέσεων μισθών και συντάξεων, αλλά και τραπεζικών καταθέσεων, εξαπολύει το υπουργείο Οικονομικών σε βάρος φορολογουμένων που έχουν εντοπιστεί ακόμη και με μικρές οφειλές προς το δημόσιο, προκειμένου να αποδείξει ότι υπάρχει «βούληση» να διωχθούν όσοι χρωστούν.
 Έτσι, οι ελάχιστοι μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν απομείνει και... παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα στον ιδιωτικό τομέα -αφού στο κομματικό δημόσιο οι αυξήσεις πέφτουν ακόμη βροχή- κινδυνεύουν να χάσουν το επιπλέον των 1.000 ευρώ ποσό, αφού η Εφορία έλαβε εντολή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να βάλει «χέρι», με τη δικαιολογία περιορισμού των ληξιπροθέσμων χρεών.
 Χρέη που έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 87 δισ. ευρώ, συνυπολογιζομένων και των οφειλών στα Τελωνεία, αφού οι πολίτες αδυνατούν κάθε μήνα να πληρώνουν τους υπέρογκους φόρους και πρόστιμα.
 Αδιαφορώντας όμως το οικονομικό επιτελείο για την οικονομική ασφυξία που επικρατεί στην αγορά και κυρίως για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των οικογενειών που ζουν ακόμη και με έναν χαμηλό μισθό, ζήτησε από τις Εφορίες να «ξαλαφρώσουν» ακόμη περισσότερο ακόμη και τους μικροοφειλέτες, αρχίζοντας άμεσα τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, ακόμη κι αν καταβάλλονται περιοδικά και ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.
 Με βάση το τρίτο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και μέχρι 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50%, ενώ άνω των 1.500 ευρώ κατάσχεται το 100%.
 Στο «στόχαστρο» μπαίνουν και οι καταθέσεις άνω των 1.250 ευρώ, αφού πλέον το ακατάσχετο των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα σε έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό στα χίλια διακόσια πενήντα (1.250) ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα.
 Στην περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, απαιτείται η γνωστοποίησή του με την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης.
 Επισημαίνεται εξάλλου ότι μόνο με την υπαγωγή και συμμόρφωση του οφειλέτη σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων, ενώ η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και η εκτέλεση των ποινών που επιβλήθηκαν ή εφόσον άρχισε η εκτέλεσή τους, διακόπτεται.
 Για να διασκεδάσει πάντως τις εντυπώσεις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεσμεύεται ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, αφού δεν σχεδιάζει να αλλάξει το ακατάσχετο όριο και να προχωρήσει σε κατασχέσεις και κάτω των 1.000 ευρώ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)