Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέχρι πότε θα πρέπει να αποκτήσετε τις νέες αστυνομικές ταυτότητες


Τις καινούργιες αστυνομικές ταυτότητες θα πρέπει να αποκτήσουν όλοι οι Έλληνες μέσα στους επόμενους μήνες.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπάρχει ήδη επιτροπή στην οποία συμμετέχουν και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων, όπου θα υποβάλλουν έως τέλη Γενάρη την πρότασή τους για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.
Οι πολίτες για να αποκτήσουν την ταυτότητα θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 10 ευρώ ενώ όλη η διαδικασία πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο.
Η επιτροπή θα προτείνει εάν θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα, σύμφωνα με το paraskinio.gr.
Ακόμη, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου αλλά και μικροτσίπ, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η διαδικασία αυτή αποφασίστηκε μετά από τις πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, αλλά και με όσα διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ.Τζον Κέρι, όταν ήρθε στην Αθήνα.
Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Βέβαια μέχρι στιγμής, στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα πλαστογραφίας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)