Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΗ: Έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα σε 50.000 οφειλέτες

Με στόχο να κλείσει μαύρη τρύπα 2,2 δισ. ευρώ από ανεξόφλητες οφειλές, η ΔΕΗ βάζει για πρώτη φορά στο κάδρο και τη Λάρκο, της οποίας οι οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και «τρέχουν» με 5,5 εκατ. τον μήνα, ενώ έχει δώσει ήδη εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές σε όλη την επικράτεια.

 Πρόκειται για καταναλωτές που εντοπίστηκαν μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με βάση τις καταναλώσεις και το ύψος των οφειλών. Είναι το πρώτο πρόγραμμα εκτεταμένων διακοπών ρεύματος στο πλαίσιο της βελτίωσης της εισπραξιμότητας της Επιχείρησης, ο χρόνος υλοποίησης του οποίου θα εξαρτηθεί από τη δυναμικότητα των συνεργείων του ΑΔΜΗΕ.
 Σε ό,τι αφορά τη Λάρκο, η διοίκηση της ΔΕΗ, αφού ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη νέα διοίκηση της μεταλλευτικής βιομηχανίας για τη ρύθμιση των χρεών, οι οποίες δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα, έχει αποφασίσει να στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα μέσω της οποίας την καλεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την προειδοποίηση ότι εάν αυτό δεν συμβεί, θα κατεβάσει τον διακόπτη.
 Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι 2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ   κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)