Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα ανακοίνωση απο τους Εργαζομένους του Νοσοκομείου Λαμίας για την τραγική κατάσταση στην Υγεία


nosokomeio_lamias_fonografos2
Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι  Εργαζόμενοι απο το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
«Στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής που έχει συνεχίζει να επιβάλλει και η σημερινή κυβέρνηση είναι γνωστό ότι γίνονται και νέες περικοπές στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Στην <<προεκλογική>> όπως αποδείχτηκε της 16/9/2015 συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και άλλων φορέων του Νοσοκομείου μας με το Διοικητή της 5η Υ.ΠΕ Κο Αντωνίου , τον ενημερώσαμε εκτενώς για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι, πάροχοι αλλά παράλληλα και χρήστες υγείας, τα οποία έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει με δελτία τύπου και ανακοινώσεις.
Αφού λάβαμε ως απάντηση γενικότητες , όπως άγνοια για το μέγεθος των προβλημάτων και διάφορες υποσχέσεις για προσπάθειες επίλυσης ΑΜΕΣΑ κάποιων από αυτών, περιμέναμε τους πρώτους καρπούς αυτής της συνάντησης.
Έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές την άνιση μεταχείριση μεταξύ των Νοσοκομείων της 5ης Υ.ΠΕ. και ιδίως την απαξίωση του δικού μας τόσο από την 5η Υ.ΠΕ όσο και από το αρμόδιο Υπουργείο. Το Νοσοκομείο Λαμίας, δυναμικότητας 407 κλινών, αναπτύσσει άνω των 300 κλινών, καλύπτει υγειονομικά μια τεράστια και συχνά δυσπρόσιτη γεωγραφικά περιοχή ενώ διαθέτει πλήθος ειδικών μονάδων (όπως Μ.Ε.Θ, Μ.Α.Φ, Μ.Σ.Ν, Νευροχειρουργικό, Ψυχιατρικό, Ογκολογικό, Νεφρολογικό τμήμα , καθώς καλύπτει ακόμα και τις υγειονομικές ανάγκες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού).
Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε προ λίγων ημερών το νέο μειωμένο προϋπολογισμό που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας στην 5η ΥΠΕ και από αυτήν στα Νοσοκομεία που της αντιστοιχούν διοικητικά (ήτοι 700.000 € για το Γ.Ν. Λαμίας έναντι των απαραίτητων 1.300.000 € από τα συνολικά 12.000.000 € όλης της 5ης Υ.Π.Ε. ).
Παράλληλα συνεχίζει να μην υπάρχει Διοικητής και Δ.Σ.. απαραίτητα στοιχεία για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος ενώ συγχρόνως συνεχίζεται να υφίσταται απλήρωτη εργασία κλάδων του προσωπικού του Νοσοκομείου. Ακόμη η υποστελέχωση του Γ.Ν. Λαμίας γίνεται όλο και πιο έντονη ενώ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Κέντρα Υγείας) αποτελεί “είδος υπό εξαφάνιση”.
Βεβαιώνουμε τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και την 5η Υ.ΠΕ , τους βουλευτές του νόμου μας , τη Δημοτική και Περιφερειακή αρχή του τόπου μας αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας, μέσω των Μ.Μ.Ε. , πως όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Γ.Ν Λαμίας, με τις φιλότιμες μας προσπάθειες -έστω και μόνοι μας- θα παλέψουμε με κάθε θεμιτό μέσο για να συνεχίσουμε την προσφορά του Νοσοκομείου μας.
Σας θέλουμε συμπαραστάτες στο δίκαιο αγώνα μας.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)