Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μηνυματα εθελοντικης αιμοδοσιας απο τον ιστορικο χωρο των Θερμοπυλων-Με καθε επισημοτητα ξεκινησε το Πανελληνιο Συνεδριο

Γράφει ο Χρήστος Αλεξανδρής 
Με κάθε επισημότητα έγινε σήμερα στο Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών η υποδοχή και η τελετή λήξης της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 28ης Αμφικτυονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. 

Μετά την υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης στο μνημείο του Λεωνίδα, στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών κήρυξε  την έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου συνεδρίου εθελοντών αιμοδοτών της 28ης Αμφικτιονίας, της οποίας οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Πάρις Φούντας καλωσόρισε ολους τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δίβρης και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λαμιέων να διοργανωθεί η 28η Αμφικτυονία στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών. Το κενό που αφήνει η Πολιτεία στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας έρχονται να καλύψουν με τη δράση τους οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι ανέφερε ο Πάρις Φούντας προσθέτοντας ότι στη σημερινή πολλαπλή κρίση μόνο με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό μπορούμε να επιβιώσουμε.

"Ολοι μαζί μπορούμε να δίνουμε ζωή" ήταν το μήνυμα που έστειλε από τον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 28ης Αμφικτυονίας ευχόμενος τις επόμενες ημέρες να γεμίσουν με αίμα οι φιάλες του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λαμίας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αποστόλης Καραναστάσης και Δημήτρης Βέττας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, εκπρόσωποι της εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων και Συλλόγων της Λαμίας.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης τόνισε οτι η πόλη της Λαμίας αγκαλιάζει το κίνημα του εθελοντισμού και κάλεσε τους συμπολίτες μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. "Η Λαμπαδηδρομία είπε ο κ. Σταυρογιάννης, που ολοκληρώθηκε στις Θερμοπύλες αποτελεί την πρέσβειρα της εθελοντικής αιμοδοσίας και ελπίζουμε, πρόσθεσε, χρόνο με το χρόνο να καταφέρει να καταστήσει τη χώρα μας αυτάρκη σε αίμα για να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες που παρουσιάζονται όταν ο κάθε ένας από εμάς βρεθεί σε δύσκολη θέση. 

Στην ουσιαστική συμβολή της 28ης Αμφικτυονίας στη διάδοση ενός ιερού σκοπού της εθελοντικής αιμοδοσίας αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμη η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρπενησίου Ελένη Τσεκούρα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαππας.

Την  Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
lamiakos-typos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)