Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Την Τετάρτη το βράδυ το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς


Την Τετάρτη το βράδυ το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς
Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως αποφάσισε η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα.
Η τηλεμαχία θα αρχίσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
Για να βγει τελικά «λευκός καπνός», σχετικά με το διακομματικό ντιμπέιτ, χρειάστηκε να ακυρώσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την κεντρική ομιλία τους στη ΔΕΘ και το ΚΚΕ την περιοδεία του στη Βοιωτία.
Το ντιμπέιτ θα αποτελείται συνολικά από τέσσερις θεματικές ενότητες (Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική). Η τέταρτη ενότητα θα είναι ελεύθερη, με τον κάθε δημοσιογράφο να επιλέγει το αντικείμενο της ερώτησης. Η τηλεμαχία θα κλείσει με την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών.
Σε ό, τι άφορά τους δημοσιογράφους, ο συντονιστής θα προέρχεται από την ΕΡΤ, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει απαραιτήτως να είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Οι περαιτέρω λεπτομέρειες για το ύφος και τον χαρακτήρα του ντιμπέιτ θα οριοθετηθούν σε νέα συνεδρίαση που θα έχει η άτυπη αυτή επιτροπή το πρωί του Σαββάτου.
Πάντως σε δηλώσεις του ο Τέρενς Κουίκ είπε ότι οι ΑΝΕΛ σεβόμενοι τους δημοκρατικούς κανόνες αποφάσισαν να κάνουν πίσω, παρά το γεγονός ότι κανένα από τα κόμματα δεν φαινόταν διατεθειμένο να ακυρώσει κάποια από τις εμφανίσεις του στη ΔΕΘ.
Από το Ποτάμι, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε ότι αυτό το οποίο αναζητεί η άτυπη Διακομματική είναι να μην υπάρξουν μόνον ερωτήσεις σε προκαθορισμένο χρόνο, αλλά να δίδεται η δυνατότητα στους αρχηγούς να συνομιλήσουν πιο ελεύθερα και να είναι πιο ενδιαφέρον ο διάλογος. «Τεχνικά ψάχνουμε αυτούς τους δρόμους και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε στην τεχνική μορφή του debate. Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει διάθεση από όλους» ανάφερε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)