Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προσφέρουν "μηχανάκι" που σπάει τα capital controls έναντι προμήθειας



Ειδικά μηχανήματα που επιτρέπουν την απευθείας μεταφορά της είσπραξης σε τράπεζα του Λουξεμβούργου, σπάζοντας έτσι τα capital controls, φέρονται να προτείνει εταιρία σε μαγαζάτορες ανά την Ελλάδα. Το θέμα αναδεικνύει με αναλυτικό ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών:
Τα capital controls ήρθαν για να μείνουν και μπορεί για τους περισσότερους από εμάς, που τα... capitals μας είναι από περιορισμένα έως ανύπαρκτα, το control να μη σημαίνει τίποτα, όμως κάποιοι που εξακολουθούν να βγάζουν χρήματα στην καθημαγμένη οικονομικά Ελλάδα ψάχνουν τρόπους να τα «σπάσουν».
Eναν τέτοιο τρόπο διαφημίζουν με το βαλιτσάκι τους ανά χείρας εμπορικοί αντιπρόσωποι που περιοδεύουν σε ταβέρνες, μπαρ και μικρομάγαζα, πουλώντας τους τη «μαγική κάρτα» που θα βγάλει το χρήμα χωρίς κανέναν έλεγχο στο Λουξεμβούργο.
Ο κύριος Μ. (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) έχει εστιατόριο σε τουριστικό θέρετρο της Αττικής. Ο αντιπρόσωπος της εταιρείας τον επισκέφτηκε πριν από λίγες μέρες κι αφού έφαγε καλά ως πελάτης, του μίλησε... εμπιστευτικά για τη «μεγάλη ευκαιρία»...
Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ από το efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)