Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε ποια πρατήρια θα απαγορευτεί η πώληση καυσίμων


Όλα τα μέτρα για το λαθρεμπόριο
Την απαγόρευση της πώλησης καυσίμων σε πρατήρια, που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στον «λευκό κατάλογο» της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε την Πέμπτη, μεταξύ άλλων, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη η Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αποφάσισε την επίσπευση της ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.


Ειδικότερα οι πρωτοβουλίες θα περιλαμβάνουν:

- Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών - εκροών.

- Χρήση μοριακών ιχνηθετών σε όλα τα καύσιμα.

- Τοποθέτηση GPS σε πλωτά και επίγεια μεταφορικά μέσα καθώς και SLOPS (υγρά απορρίμματα πλοίων).

- Εντατικούς έλεγχους για το εάν εφαρμόζεται ο νόμος περί τοποθέτησης συστήματος εισροών-εκροών στις τελωνειακές αποθήκες.

- Σάρωση όλων των πρατηρίων πετρελαίου θέρμανσης με μικτό κλιμάκιο ελέγχου για την τήρηση των προβλεπόμενων τοποθέτησης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών.

Η σχετική υπουργική απόφαση για τον «λευκό κατάλογο» είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα.

Ακόμη, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς αποφάσισε τη δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου ελέγχου - συντονισμού, την εφαρμογή του συστήματος εισροών - εκροών σε όλες τις δεξαμενές, την εισαγωγή συστήματος σφράγισης σε επίγεια μεταφορικά μέσα ενεργειακών πόρων και αποσφράγισης μόνο από τον πρατηριούχο και τη δημιουργία Μητρώου Δεξαμενών χωρητικότητας άνω των 4 τόνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)