Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γραμμή Σκόπελος - Άγιος Κωνσταντίνος: Επικίνδυνη αντιμετώπιση

  Γραμμή Σκόπελος  - Άγιος Κωνσταντίνος: Επικίνδυνη αντιμετώπιση (φώτο αρχείου) Τουλάχιστον 50 άτομα οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών υποχρεώθηκαν να παραμείνουν για 40 λεπτά στο γκαράζ του πλοίου Apollon Hellas της εταιρείας Hellenic SeaWays ενώ το πλοίο έπλεε από το λιμάνι της Σκοπέλου με προορισμό τον Άγιο Κωνσταντίνο - 14/08/2015, στις 16:40.
Το πλοίο φόρτωσε τα οχήματα στη Σκόπελο με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να δίνει προτεραιότητα ανάλογα με τον προορισμό κάθε οδηγού.
Η αναχώρηση έγινε στην ώρα της αλλά οι 50 περίπου οδηγοί έμειναν στο γκαράζ ενώ το πλοίο ήταν σε κίνηση. Οι κινητήρες άναβαν και τα οχήματα αναδιατάσσονταν, άλλα στο κάτω επίπεδο, άλλα μανούβρες στο αρχικό επίπεδο φόρτωσης τους για να γίνει ή χωροθέτηση ανάλογα με τον προορισμό του κάθε οδηγού.
Χαρακτηριστική ήταν ή δήλωση μέλους του πληρώματος όταν κάλεσε τους μοτοσικλετιστές να επιβιβαστούν τις μηχανές τους. Μας είπαν : "Πάμε και ο Θεός βοηθός". Δύο άτομα γυρίσαμε τα βλέμματα μας και απορήσαμε χωρίς να γνωρίζουμε τι θα ακολουθούσε. 
Ο χώρος δεν είχε εξαερισμό και η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και επικίνδυνη τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους υπαλλήλους της εταιρείας Hellenic SeaWays.
Αναρωτιέμαι αν ή παραπάνω πρακτική είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Ναυτικού Κώδικα και αν κάτι τέτοιο είναι ασφαλές για επιβάτες και προσωπικό.
Θυμίζω την τελευταία τραγωδία του Norman Atlantic...
Η αλληλογραφία θα επικοινωνηθεί αυτούσια και στις Λιμενικές Αρχές.
Αναγνώστης
lamiareport.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)