Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕ 44 ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 222 "ΝΑΙ" ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ.

Με 222 «ναι», 64 «όχι» και 11 «παρών» ψηφίστηκε το πρωί της Παρασκευής (14/8) από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους "θεσμούς" για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας. ''Ναι'' ψήφισαν σύσσωμοι οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του "Ποταμιού".
Η ψηφοφορία προκάλεσε μεγάλες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλύτερες από τις απώλειες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ
στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες για τα "προαπαιτούμενα" του μνημονίου νομοσχέδια, καθώς διαφοροποιήθηκαν 44 βουλευτές του.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», ο βουλευτής Γ.Ακριώτης ήταν απών (όχι τυχαία), ενώ άλλοι τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα !
Υπενθυμίζεται πως με τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση αριθμούσε 162 βουλευτές.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ το νέο μνημόνιο καταψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Αννέτα Καββαδία, Αλέξης Μητρόπουλος, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Κουρεμπές Φάνης, Ηρώ Διώτη, Κώστας Δερμιτζάκης, Δανάη Τζήκα και Βασιλική Λέβα. Απουσίαζε ο βουλευτής Γ. Ακριώτης.
Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από μία επτάωρη συνεδρίαση, που συνοδεύτηκε από έντονες αντιπαραθέσεις.
ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ; 
Δεδομένου του αποτελέσματος, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ζητήσει από το Σώμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου.
Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης, η κυβερνητική εκπρόσωποςΌλγα Γεροβασίλη κλήθηκε να διευκρινίσει πώς ακριβώς θα κινηθεί η κυβέρνηση, αφού έχασε τηδεδηλωμένη. Η κ. Γεροβασίλη αρκέστηκε να πει, παρά τα συνεχή ερωτήματα, ότι θα ακολουθηθούν όσα ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.
ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
Στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, τόνιζαν ότι «οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην ‘‘Αριστερή Πλατφόρμα’’ δεν θέλουν να ‘‘ρίξουν’’ την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία της». Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι «με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε η κυβέρνηση να εγκαταλείψει και να ακυρώσει τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων».
Πηγή:  iskra.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)