Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απεργοσπάστες και ένταση στις Ιχθυοκαλλιέργειες Λάρυμνας

Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ
apergia ixth3Για μία ακόμη φορά οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ έρχονται στην επικαιρότητα με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της που διεκδικούν τα δεδουλευμένα.
Αυτή τη φορά όμως το Σωματείο Γάλακτος τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας, καταγγέλλει απεργοσπαστικό μηχανισμό που ανέπτυξε η διοίκηση «για να εξουδετερώσει τον απεργιακό αγώνα».
Το θέμα είναι ότι στην αντίδραση των απεργών απέναντι σε έναν μικρό αριθμό εργαζομένων που πήγε σήμερα για δουλειά στην ιχθυογεννητική μονάδα της Λάρυμνας, η διοίκηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη συνδρομή των αρχών και η ένταση στην περιοχή αυξάνει.
Μέσα σε αυτό το κλίμα το Σωματείο καταγγέλλει τους εργοδότες και το αστικό κράτος και ζητεί την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή του επίσης τονίζει ότι η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας εξαγρίωσε του εργαζόμενους και τους συσπείρωσε ακόμη περισσότερο. «Σωματείο και εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε όσο απαιτηθεί, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών», αναφέρουν και καλούν τα εργατικά συνδικάτα, τους άλλους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι των ιχθυοτροφείων (Φωτογραφία αρχείου).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)