Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο χιλιάδες προσλήψεις για τα αιτήματα ασύλου ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών


Νέες θέσεις εργασίας λόγω προσφύγων στη Γερμανία Τη δημιουργία 2.000 θέσεων εργασίας στην υπηρεσία που χειρίζεται θέματα προσφύγων, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αναμενόμενο διπλασιασμό των αιτημάτων χορήγησης ασύλου που εκτιμάται ότι φέτος θα φτάσουν τις 400.000, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

Ο υπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε μια σύνοδο για το προσφυγικό ζήτημα στο Βερολίνο, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Γερμανία αναμένει πως θα υποδεχτεί φέτος 400.000 μετανάστες, αντί για 300.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μεταναστών και Προσφύγων.
 Σήμερα η υπηρεσία αυτή, που εδρεύει στη Νυρεμβέργη, απασχολεί 2.200 εργαζομένους και κατά συνέπεια το δυναμικό της θα αυξηθεί στα 4.200 άτομα. Σύμφωνα με τον ντε Μεζιέρ, η αύξηση των υπαλλήλων θα βοηθήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων για τη χορήγηση ασύλου. Όπως είπε, έχει ήδη συζητήσει το θέμα αυτό με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι 750 νέοι υπάλληλοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά πριν από το τέλος του έτους.

Η Γερμανία είναι ο τελικός προορισμός που επιλέγουν πολλοί πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες, ιδίως από τη Συρία. Πέρσι είχαν κατατεθεί 202.000 αιτήματα για χορήγηση ασύλου, δηλαδή 60% περισσότερα σε σύγκριση με το 2013.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)