Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα Λαμιωτάκι στο Μέγαρο Μουσικής

  Ένα Λαμιωτάκι στο Μέγαρο Μουσικής
Αύριο Σάββατο 9 Μαΐου, ο Σάκης Καρακώστας από τη Λαμία, θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συναυλία των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, με το έργο «Ψυχή και Σώμα»
Ο Σάκης Καρακώστας γεννήθηκε στη Λαμία το 1990.
Στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, κι από την ηλικία των 6 χρονών, πήρε τα πρώτα μαθήματα θεωρίας της μουσικής και κλασσικού βιολιού,  που έμελε να είναι καθοριστικά για την παραπέρα μουσική του πορεία.
Φοίτησε στο μουσικό σχολείο της πόλης μας.
Κατέχει πτυχίο κλασσικού βιολιού και συνεχίζει τα μαθήματα για δίπλωμα βιολιού, στο Ωδείο ‘’Εν Ωδαίς’’ στη Λαμία.

Η αγάπη του για τις μουσικές του κόσμου και ιδιαίτερα για τα μουσικά ιδιώματα των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου καθώς και αυτή της μουσικής της πατρίδας μας, του κέντρισαν το ενδιαφέρον και μ αυτά ασχολείται σήμερα.
Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας, με ειδικότητα βιολιού.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες τόσο της λαϊκής όσο και της παραδοσιακής μας μουσικής, όπως: Βασίλη Λέκκα, Σοφία Παπάζογλου, Δημήτρη Μυστακίδη, Δημήτρη Μπάση, Μαρία Αναματερού, Πίτσα Παπαδοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Απόστολο Τσαρδάκα, Άρη Ντίνα, Χρήστο Τζιτζιμίκα κλπ.

Ο Σάκης Καρακώστας αύριο Σάββατο θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συναυλία των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, με το έργο ‘’Ψυχή και Σώμα’’.
Δυο λόγια για τους αδελφούς Τσαχουρίδη και τους συντελεστές της εκδήλωσης:

«Ψυχή & Σώμα»: Μουσική χωρίς σύνορα τον Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τα δύο αδέρφια, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης θα «συνομιλήσουν» με ήχους των Puccini, Tchaikovsky, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Rodrigo και τραγουδιών του Στέλιου Καζαντζίδη
Η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του αδερφού του, Ματθαίου Τσαχουρίδη, μαζί με 15 εξαιρετικούς μουσικούς συνομιλούν με ήχους των Puccini, Tchaikovsky, Χατζιδάκι, Πλέσσα, Rodrigo και «συναντούν» τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Το Σάββατο 9 Μαΐου, τα δύο αδέρρφια θα δώσουν μία μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τόσο η ακαδημαϊκή όσο και η καλλιτεχνική πορεία των δύο αδελφών, αποτέλεσε πόλο έλξης για μια σειρά διακρίσεων από φορείς εντός και εκτός συνόρων.

Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη από τη συνεργασία τους με τον Μίμη Πλέσσα στα Παιδιά της Νιόβης (ΝΕΤ) αλλά και από τη συμμετοχή τους σε μουσικές παραγωγές στο Ηρώδειο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχει ο διακεκριμένος  καλλιτέχνης  Hussein Zahawy στα κρουστά. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αντώνης Σαρακατσιάνος (πιάνο), Αθανάσιος Σωτηριάδης (πλήκτρα, «μπάγλαμα»), Γεώργιος Σκηπητάρης (καβάλ, κλαρίνο), Γεώργιος Κορτσινίδης (τύμπανα, κρουστά, ποντιακό νταούλι), Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (κρουστά), Ιωάννης Πούλιος (λαούτο, κιθάρες), Δημήτρης Γουμπερίτσης (κόντρα μπάσο, ηλεκτρικό μπάσο), Ιωάννης Πούλιος (βιολί) Χρήστος Καλλιοντζίδης (βιολί), Αθανάσιος Καρακώστας (βιολί), Δήμητρα Μέγγου (βιολί) Στέφανος Σεκέρογλου (βιόλα), Ντίνα Σαραντζή (τσέλο) και Ειρήνη Μπακαλοπούλου (άρπα).

Τα τραγούδια «Ποτέ πια γενοκτονία» και «Ο υπέροχος ύμνος της αγάπης» θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Μίμης Πλέσσας.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Σάββατο 9 Μαΐου 2015, 20:30
Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικά: €8, Ζώνη Γ: €10, Ζώνη Β: €20, Ζώνη Α: €25, Διακεκριμένη Ζώνη: €40, Προπώληση: Εκδοτήρια ΜΜΑ, viva.gr
protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)