Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νόμος 4235/2014: Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!


04.07.2014 - 13:32

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τα αδέσποτα ζώα στις πόλεις και τα χωριά δεν υποφέρουν μόνο από την έλλειψη φαγητού ή από τις ασθένειες αλλά κυρίως βασανίζονται από την έλλειψη νερού. Η νομοθεσία μπορεί να ορίζει ότι οι δήμοι πρέπει να τοποθετούν ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα αλλά ελάχιστοι έχουν κάνει το γράμμα του νόμου πράξη.
Δικαίωμα τους και υποχρέωση μας!
Όλοι εμείς που αγαπάμε τα ζώα οφείλουμε να τοποθετούμε έξω από το σπίτι μας ή σε δημόσιους χώρους δοχεία νερού ή και φαγητού. Ο νόμος μας το επιτρέπει αρκεί να τηρούμε τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής. Η σίτιση και το πότισμα των ζώων είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δικαίωμα αυτών των πλασμάτων.
Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».
εται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα! | www.zoosos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)