Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είχαν «γδύσει» όλους τους υποσταθμούς της ΔΕΗ

Γράφτηκε από τον/την eΦΘΙΑ
leia 1- Συμμορία Πακιστανών με πλούσια δράση σε κλοπές αλλά και ληστείες σε περιοχές της Βοιωτίας -
Όχι μία, όχι δύο ή τρεις αλλά 97 (!) κλοπές μετασχηματιστών είχε στο ενεργητικό της, εγκληματική οργάνωση Πακιστανών που δρούσε στην περιοχή της Βοιωτίας και εξαρθρώθηκε χθες από το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης πέντε αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν ηλικίας 29, 28, 22, 19 και 18 ετών σε βάρος των οποίων έχει χρεωθεί ο μισός ποινικός κώδικας, όπως: τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβασης του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας, καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Μάλιστα με εξαίρεση τον 29χρονο που φέρεται ως ο αρχηγός της σπείρας, οι υπόλοιποι είχαν προβλήματα με τις αρχές καθώς ο 18χρονος είχε εισέρθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος των άλλων τριών υπάρχουν διοικητικά μέτρα απομάκρυνσης από την Ελλάδα.
leia 2Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημιά που είχαν κάνει οι πέντε δράστες στη ΔΕΗ, ξεπερνά τα 330.000 ευρώ.
Ορμητήριο τους ήταν η Μάνδρα Αττικής όπου διέμεναν, αλλά και φυλούσαν τα κλοπιμαία
Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:
  • Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και ηλεκτρικών εργαλείων,
  • εννέα (9) μαχαίρια, ένα κάλυκας των 9mm και μία θήκη κυνηγετικού όπλου,
  • τρία (3) ξύλινα κοντάρια και τέσσερα (4) ζεύγη γαντιών,
  • έξι μάλλινοι σκούφοι και μία μάλλινη μπαλακλάδα,
  • είδη ένδυσης και καννάβινοι ιμάντες,
  • εννέα (9) κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευασιών με πακέτα σύνδεσης τηλεφώνων,
  • τριάντα (30) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων,
  • εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα,
  • εννέα (9) κούτες που περιείχαν διάφορα απορρυπαντικά και γενικότερα είδη καθαριότητας καθώς και
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
leia 1Παράλληλα με την υπόθεση των μετασχηματιστών εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς ότι τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συμμετοχή σε ληστεία που είχε γίνει στις 14 Μαρτίου, πρωινές ώρες στο Σχηματάρι με θύματα πέντε αλλοδαπούς εργάτες σε εταιρία παραγωγής ζωοτροφών.
Τότε οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και λοστού, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, αφαιρώντας από διάφορους χώρους της εταιρείας χρήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές. Δεν τους έφτασε αυτό όμως και φεύγοντας προέβησαν στην αφαίρεση καλωδίων χαλκού από παρακείμενο υποσταθμό της ΔΕΗ πριν εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.
leia 4Τη συγκεκριμένη υπόθεση παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας, Ταξίαρχος, Νικόλαος Γεωργακόπουλος.
Οι συλληφθέντες με τις εις βάρος τους κατηγορίες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων, καθώς και η ενδεχόμενη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς ή/και συναφείς εγκληματικές ομάδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)