Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραμένει στα 10 κιλά το ελάχιστο όριο για την συνδεδεμένη στο σκληρό σιτάρι

Στα 10 κιλά πιστοποιημένου σπόρου ανά στρέμμα παραμένει το ελάχιστο όριο για την καταβολή συνδεδεμένης ενίσχυσης στο σκληρό σιτάρι.
xorafia
Aναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της συνδεμένης ενίσχυσης από το 2015 θα είναι επίσης η χρήση πιστοποιημένου σπόρου.Aναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της συνδεμένης ενίσχυσης από το 2015 θα είναι επίσης η χρήση πιστοποιημένου σπόρου.
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος με αφορμή ερωτήματα παραγωγών σκληρού σίτου σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να είναι επιλέξιμες εκτάσεις για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σκληρού σίτου, σε εφαρμογή της νέας ΚΑΠ από το 2015.
Αναλυτικά η δήλωση Κουκουλόπουλου
«Για τη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιοτικής παραγωγής του σκληρού σίτου της χώρας είναι αναγκαία η χρήση πιστοποιημένου σπόρου. Ως εκ τούτου, αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της συνδεμένης ενίσχυσης από το 2015 θα είναι επίσης η χρήση πιστοποιημένου σπόρου από τους καλλιεργητές σκληρού σίτου.
Στα πλαίσια αυτά δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά αιτήματα καλλιεργητών για χρήση μικρότερης ποσότητας σπόρου σκληρού σίτου ανά στρέμμα από όση μέχρι σήμερα προϋπέθετε η καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος, με βάση το άρθρο 68 του καν. 73/2009 που ανερχόταν σε 10 κιλά πιστοποιημένου σπόρου ανά στρέμμα.
Επομένως η ελάχιστη ποσότητα παραμένει στα ίδια επίπεδα των 10 κιλών/ στρέμμα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, για την παραγωγή ποιοτικού σκληρού σίτου, στην οποία η χώρα μας κατέχει ξεχωριστή θέση ενισχύοντας την μεταποιητική βιομηχανία και τις εξαγωγές».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακαλύψτε 21 παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας (Εικόνες & Χάρτες)

Απο που πήρε το ονομά της η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.Ποιά η σχέση της με την πλούσια κωμόπολη των Βουρλών της Μικράς Ασίας που κάηκε απο τους Τούρκους

Το "παπούτσι της νύφης",Ήθη και έθιμα του γάμου στο Μώλο.(video)